ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: «Δεν αποκλείεται η τρίτη δόση να χορηγηθεί σε όλους»

Εξαδάκτυλος: «Δεν αποκλείεται η τρίτη δόση να χορηγηθεί σε όλους»
Intime

Εξαδάκτυλος: Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, τόνισε πως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός με την τρίτη δόση.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό., μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι πιθανόν να αποφασιστεί η χορήγηση τρίτης δόσης και σε άλλες κατηγορίες πολιτών, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου, με βάση ηλικιακά κριτήρια, την επαγγελματική απασχόληση και τις συνοδούς παθήσεις. Δεν αποκλείουμε τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η τρίτη δόση ενισχύει την άμυνα των ανθρώπων και δε βλάπτει τον οργανισμό μας σημειώνοντας ότι πολλοί υγειονομικοί που εμβολιάστηκαν στην αρχή, τώρα νοσούν βαριά, γιατί έπεσε η άμυνα του οργανισμού.

Ωστόσο, επισήμανε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με όσους έχουν εμβολιαστεί με Johnson& Johnson, αν δηλαδή θα κάνουν το ίδιο εμβόλιο ή mRNA.

Παιδιά και κορονοϊός

Παράλληλα, στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης ο οποίος τόνισε ότι είναι σωστή η απόφαση να υπάρχει ενημέρωση των κρουσμάτων σε παιδιά και θα πρέπει να δημοσιεύονται στοιχεία και για τις νοσηλείες τους. «Θα δούμε περισσότερες νοσηλείες σε παιδιά όσο αυξάνονται τα κρούσματα. Περίπου το 1% των παιδιών θα είναι με σοβαρή νόσο».

Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τα παιδιά ηλικίας έως 11 ετών που ακόμα δεν μπορούν να εμβολιαστούν, υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους θα το περάσει ασυμπτωματικά, ολιγοσυμπτωματικά ή με λίγο πυρετό στο σπίτι. «Σπανίως τα παιδιά αυτής της ηλικίας περνούν δύσκολη νόσο. Αυτό που έχει σημασία είναι να οχυρωθούν οι γονείς, γιατί εκείνοι είναι που κινδυνεύουν», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τους εφήβους, είπε ότι πρέπει να εμβολιαστούν όσοι έχουν θέμα παχυσαρκίας ή υποκείμενα νοσήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: Γιατί επιλέχθηκαν οι άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί - Δεν θα είναι υποχρεωτική

Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο: Σήκωσαν όπλα οι Τούρκοι – «Έπεσε ξύλο» από τα ελληνικά μαχητικά

GNTM 4: «Τρελάθηκε» ο Γιώργος Καράβας – «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πλάσμα» (vid)