ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Συγκλόνισε στην πρώτη της συνέντευξη – O μεγάλος φόβος και οι αποκαλύψεις

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Συγκλόνισε στην πρώτη της συνέντευξη – O μεγάλος φόβος και οι αποκαλύψεις
ALPHA

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η γυναίκα που έγινε σύμβολο δύναμης μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι συγκλόνισε για ακόμη μια φορά το πανελλήνιο.

Έχει περάσει ένας χρόνος από την ημέρα που η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Κακαράντζουλα στην Καλλιθέα και σήμερα, αποτελεί παράδειγμα δύναμης και θέλησης.

Η Ιωάννα με μεγαλείο ψυχής και δύναμης, παρά τα σοβαρότατα τραύματά της, βρέθηκε στο δικαστήριο ενώ στην πρώτη της συνέντευξη έδωσε μαθήματα δύναμης, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Η πανέμορφη γυναίκα, μίλησε στον ALPHA για την κατάσταση της υγείας της, για τη γυναίκα που την σημάδεψε για την υπόλοιπη ζωή της αλλά και το Γολγοθά που ανεβαίνει καθημερινά.

«Με προσβάλει που δεν ήρθε η Κακαράντζουλα στο δικαστήριο»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στη συνέντευξή της επανέλαβε ότι «το μεγαλύτερο ερώτημα για μένα από την πρώτη στιγμή ήταν το γιατί δέχθηκα την επίθεση, γιατί κάποιος να μου κάνει αυτό το κακό». Η ίδια χαρακτήρισε «μεγάλη απογοήτευση και προσβολή» την απουσία της Έφης Κακαράντζουλα «όχι όμως μόνο για μένα αλλά και γιατί μαζί με εμένα έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετοί άνθρωποι. Πρώτα από όλα η οικογένειά μου, οι φίλοι μου. Ταλαιπωρήθηκαν άνθρωποι από το εργασιακό και το φιλικό μου περιβάλλον, αλλά εκείνη επέλεξε να μην έρθει».

Σε ερώτηση της Κατερίνας Καινούργιου για το τι περιμένει στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν θα περάσει και πάλι την πόρτα του δικαστηρίου και αν αυτή τη φορά περιμένει να βρεθεί τετ-α-τετ με την κατηγορούμενη, είπε «δεν το γνωρίζω αν θα παρευρεθεί. Έχει μια στάση που δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας. Δεν δείχνει να έχει καταλάβει τι έχει κάνει και πόσο σοβαρό ήταν αυτό. Κρατά μια απόσταση σαν να μην την αφορά».

Η Ιωάννα ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο αποφυλάκισης της κατηγορούμενης σε 5 χρόνια μετά την ενδεχόμενη καταδίκη της απαντώντας ότι «είναι πολύ σοκαριστικό, ότι σύμφωνα με τους γιατρούς θα έχω για μία 10ετία πόνους και χειρουργεία για να αποκαταστήσω σε κάποιον βαθμό τη λειτουργία μου και η δράστις θα αποφυλακιστεί πολύ νωρίτερα».

«Δεν έχω σχέση με ερωτική αντιζηλία»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν ενόχλησε ούτε τη δράστιδα, ούτε τον 40χρονο, ο οποίος ισχυρίστηκε το Σαββατοκύριακο ότι δεν είναι «το μήλον της Έριδος» και ότι θα αποκαλυφθεί ποια ήταν η πραγματική αιτία της επίθεσης με το βιτριόλι.

«Όλα τα μηνύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και υπάρχουν στη δικογραφία έχουν έρθει από τις δύο πλευρές προς εμένα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ κανέναν από τους δύο. Προσπάθησα να είμαι ευγενική και με τους δύο, προσπάθησα και ήμουν ειλικρινής και με τους δύο και δεν κατάλαβα ποτέ για ποιον λόγο- εάν είναι αυτός ο λόγος- έχω εμπλακεί σε αυτή την ιστορία», τόνισε.

«Καλό θα είναι να εξετάζουν αυτά που δηλώνουν γιατί η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και θα πρέπει να ελέγχουμε τη βαρύτητα των λόγων μας. Εγώ θα ήθελα να πει στο δικαστήριο τα πραγματικά γεγονότα. Αυτό τον άνθρωπο δεν τον ξέρω, δεν ξέρω πώς είναι, δεν ξέρω την όψη του, δεν έχω ακούσει τη φωνή του. Είναι άσχημο να μιλάνε για ερωτική αντιζηλία όταν δεν υπήρχε καμία άλλη επαφή πέραν του διαλόγου που είχαμε στο Facebook και έχει δημοσιοποιηθεί», είπε.

«Δεν είχα δει την εικόνα μου, γυρνούσα το κεφάλι μου από την άλλη»

«Για πρώτη φορά είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη λίγο πριν φύγω από το νοσοκομείο. Δεν είχα δει το πρόσωπό μου, δεν είχα δει τα χέρια μου. Κάθε φορά που έκανα αλλαγές στις γάζες γυρνούσα το κεφάλι μου για να μην αντικρίσω το θέαμα», είπε όταν ρωτήθηκε από την Κατερίνα Καινούργιου πώς ένιωσε όταν έπρεπε να δει το πρόσωπό της για πρώτη φορά στον καθρέφτη.

«Όσο όμως πλησίαζε η ώρα της εξόδου οι ψυχίατροι με πίεζαν να κάνω την κίνηση αυτή. Ήταν ένα βήμα που έπρεπε να κάνω πριν να φύγω από την ασφάλεια του νοσοκομείο. Με βοήθησε η γιατρός μου δείχνοντάς μου κάποιες πρώτες φωτογραφίες από τα χειρουργεία, τι θα είναι αυτό που θα αντικρίσω και γιατί θα το αντικρίσω. Δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να προετοιμαστεί γι’ αυτό. Στην αρχή έψαχνα να βρω τον εαυτό μου κάτω από αυτή την εικόνα. Μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω ότι δεν θα ξαναδώ αυτή την εικόνα», πρόσθεσε.

«Ο ψυχικός πόνος δεν ξεπερνιέται, λύγισα αμέτρητες φορές»

«Αυτό που μου έχει πει η γιατρός μου και το κρατώ είναι ότι ο σωματικός πόνος ξεπερνιέται, ο ψυχικός όχι. Οι σωματικοί πόνοι είναι αφόρητοι σε κάθε αλλαγή. Ήταν αμέτρητες οι φορές που λύγισα. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θυμάμαι ήταν ότι επειδή δεν έχω φλέβες και δεν μπορούσαν να μου πάρουν αίμα από τα χέρια, μου έπαιρναν από ένα σημείο που πονούσε πολύ. Αυτό ακόμα με τρομάζει αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει αυτό. Και το δεύτερο που θυμάμαι έντονα είναι στα πρώτα χειρουργεία που ήμουν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσα να μιλήσω με κανέναν, δεν ρωτούσα λεπτομέρειες στην αρχή γιατί φοβόμουν, και για να δώσω κουράγια στον εαυτό μου, την ώρα που με μετέφεραν στο χειρουργικό κρεβάτι, έλεγα στον εαυτό μου«ότι κορίτσι μου δεν έχεις κάτι να φοβάσαι, το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να πεθάνεις που είναι το ίδιο με αυτή την κατάσταση που βρίσκεσαι». Οπότε σκεφτόμουν ότι μόνο καλό μπορεί να σου κάνει το χειρουργείο».

«Το στήριγμα μου ήταν η μητέρα μου. Στηρίχθηκα στη δύναμη της μαμάς μου για να μπορέσω κι εγώ να το αντιμετωπίσω», είπε.

«Το βράδυ πριν από την επίθεση ήταν όλα φυσιολογικά»

«Το προηγούμενο βράδυ της επίθεσης ήταν όλα πολύ φυσιολογικά. Δεν είχα την παραμικρή ιδέα ή αίσθηση ότι θα μου συμβεί κάτι. Ήταν ένα όμορφο πρωινό που ετοιμάστηκα να πάω στη δουλειά μου», είπε η Ιωάννα τονίζοντας πως τίποτα δεν προμήνυε τον εφιάλτη της.

«Αυτό που δεν έχει γίνει κατανοητό ήταν ότι η ποσότητα από το βιτριόλι ήταν τόσο πολύ μεγάλη που οι τραυματισμοί που έχω είναι στον επάνω κορμό, στα χέρια, στο πρόσωπο και τον λαιμό μου. Είναι και τα πόδια μου τραυματισμένα καθώς από εκεί πήραν μοσχεύματα. Ανέπαφη είμαι από τις γάμπες και κάτω», ανέφερε, λέγοντας πως τώρα είναι στη δεύτερη φάση της αποκατάστασης. «Έχει τελειώσει η πρώτη φάση των χειρουργείων για να είμαι λειτουργική επί το πλείστον. Αυτή την περίοδο ο οργανισμός μου ξεκουράζεται. Επιβάλλεται να κάνω θεραπείες και μασάζ των μοσχευμάτων γιατί αν δεν το κάνω θα σκληρύνουν και σε βάθος χρόνου μπορεί και να χρειαστεί να τα αντικαταστήσω. Στη δεύτερη φάση θα ξεκινήσω πάλι χειρουργεία για να αποκαταστήσω όσα σημεία δεν έχουν πάει καλά».

Όσον αφορά στη μάσκα που φορούσε στο δικαστήριο τόνισε πως «ο ρόλος της μάσκας είναι θεραπευτικός. Με πιέζει ώστε να μην υπερτροφούν οι ουλές για να μπορέσει το δέρμα να τοποθετηθεί και να σταθεροποιηθεί. Προφανώς δεν είμαι γιατρός. Όμως ναι με ενδιαφέρει να ξέρω σε ποια κατάσταση είμαι και τι επιλογές έχω». Ο Γολγοθάς της Ιωάννας όμως δεν τελειώνει εδώ, οι θεραπείες της θα συνεχιστούν για πολύ καιρό ακόμη, «η γιατρός μου μου έχει δώσει μια εικόνα των επιλογών και των θεραπειών που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Μου έχει εξηγήσει τους κινδύνους. Ό,τι μπορεί να μην πάνε καλά και πρέπει να τα επαναλάβω. Ό,τι μπορεί κάποια να τα διορθώσω. Ξέρω ότι θα δουλέψουμε με διατατήρες για να έχω πλεονάζον υγιές δέρμα για να τοποθετηθεί πάνω από τα μοσχεύματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο: Σήκωσαν όπλα οι Τούρκοι – «Έπεσε ξύλο» από τα ελληνικά μαχητικά

Ώρες αγωνίας στην Πάτρα: Στις 12 θα επιχειρήσουν να «ξυπνήσουν» τον 6χρονο Φώτη οι γιατροί

GNTM 4: «Τρελάθηκε» ο Γιώργος Καράβας – «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πλάσμα» (vid)