ΕΛΛΑΔΑ

«Ανεμοστρόβιλος» χτύπησε τα ΤΕΦΑΑ στην Αθήνα – Εντυπωσιακό βίντεο

Ανεμοστρόβιλος ΤΕΦΑΑ
Ένας μικρής έντασης «ανεμοστρόβιλος» που επιστημονικά αποκαλείται κονιορτοστρόβιλος καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης στα ΤΕΦΑΑ
ΟΡΕΝ

Ένας μικρής έντασης «ανεμοστρόβιλος» που επιστημονικά αποκαλείται κονιορτοστρόβιλος καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης στα ΤΕΦΑΑ

Μπροστά σε ένα απροσδόκητο θέαμα βρέθηκαν όσοι βρίσκονταν χθες, Τρίτη, στον χώρο των ΤΕΦΑΑ στην Αθήνα καθώς είδαν μπροστά τους ξαφνικά να σχηματίζεται ένας μικρός «ανεμοστρόβιλος» με ορισμένους, μάλιστα, να καταγράφουν τις εικόνες σε βίντεο.

Ο ακριβής επιστημονικός όρος του φαινομένου στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών είναι κονιορτοστρόβιλος και εκτιμάται ότι πρόκειται για πρωτόγνωρο φαινόμενο καθώς σημειώθηκε μέσα στον αστικό ιστό.

Σε κάθε περίπτωση και παρά το γεγονός ότι στον χώρο υπήρχαν αθλούμενοι δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, ότι πρώτα ακούστηκε ένα βουητό και στη συνέχεια σχηματίστηκε ο μικρός «ανεμοστρόβιλος» πριν να εξαφανιστεί μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ο κονιορτοστρόβιλος (dust devil) αποτελεί μια «μικρογραφία» ανεμοστρόβιλου, που δημιουργείται από την τοπικά έντονη θέρμανση του εδάφους και την απότομη αλλαγή διεύθυνσης και ταχύτητας του ανέμου καθ'ύψος με αντίστοιχα φαινόμενα να έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας όπως στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προς ακύρωση το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ελπιδοφόρο - Όλο το παρασκήνιο

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Στην 22χρονη ανήκει η σορός που βρέθηκε – Τη δολοφόνησαν λέει ο ιατροδικαστής

Big Brother: Απίστευτη αποκάλυψη - «Το κρεβάτι γιατί κουνιέται; 2-3 φορές τη μέρα το κάνουν σίγουρα»