ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: Τι συνέβη τελικά με τα «πρωτάκια» της Τσούκας;

Φθιώτιδα: Τι συνέβη τελικά με τα «πρωτάκια» της Τσούκας;

Ένα περιστατικό που – έγινε την περασμένη Πέμπτη- και λαχτάρησε για μισή περίπου ώρα τους γονείς δύο μικρών κοριτσιών της Α’ Δημοτικού αποδόθηκε με διαστάσεις αστυνομικού θρίλερ, προκαλώντας μία εβδομάδα μετά, ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση στο σχολείο, τις οικογένειες και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας.

Το lamianow, αναζήτησε τόσο τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου της Μακρακώμης, όσο και τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδας που εξήγησαν το ακριβώς συνέβη.

Το μπέρδεμα

Οι δύο μικρές μαθήτριες μπήκαν σε λάθος σχολικό λεωφορείο και ενώ ταξίδευαν προς τον Άγιο Γεώργιο, οι γονείς τους τις περίμεναν στην Τσούκα. Όταν έφτασε το λεωφορείο στο χωριό και τα κοριτσάκια έλειπαν, οι γονείς όπως ήταν φυσικό αναστατώθηκαν, πήγε το μυαλό τους στο κακό και ξεκίνησαν για το σχολείο της Μακρακώμης για να τα αναζητήσουν. Όμως η καθαρίστρια που βρήκαν στο σχολικό κτίριο τους ενημέρωσε ότι δεν τα είδε πουθενά και έτσι με τη σειρά τους, ενημερώθηκαν ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μακρακώμης Βασίλης Υφαντής , οι σχολικοί τροχονόμοι, το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας και η αστυνομία.

Βασίλης Υφαντής: «Μεγάλη αναστάτωση αλλά το μπέρδεμα ξεκαθάρισε νωρίς»

«Από το σχολείο μας φεύγουν 5 σχολικά λεωφορεία για την διανομή των παιδιών σε χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας. Για κάθε προορισμό υπάρχει μια διαφορετική «ουρά» με τα παιδιά που πρόκειται να μετακινηθούν. Για κάποιο λόγο τα κοριτσάκια μπήκαν στη λάθος σειρά και επιβιβάστηκαν αντί του λεωφορείου που πηγαίνει στο χωριό τους, στο λεωφορείο που πηγαίνει προς τον Τυμφρηστό. Στις 2.15 ήδη γνωρίζαμε και εμείς και οι γονείς ότι τα παιδιά είναι ασφαλή και βρίσκονται στο άλλο σχολικό λεωφορείο και έτσι η αγωνία δεν κράτησε παραπάνω από μισή ώρα», τονισε ο διευθυντής του σχολείου.

Δημήτρης Παπαναγιώτου: E όχι και απαγωγή! Υπάρχουν κανόνες και ασφάλεια στο ΚΤΕΛ

Έκπληκτος για τις διαστάσεις που πήρε το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα δηλώνει και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημήτρης Παπαναγιώτου.

«Ήταν μια δύσκολη στιγμή αλλά όχι και να διαβάζουμε για απαγωγές και σενάρια. Το μπέρδεμα των μικρών κοριτσιών που μπήκαν σε λάθος λεωφορείο διαπιστώθηκε έγκαιρα από τους συνοδούς του ΚΤΕΛ που επιβλέπουν τα παιδιά στη διάρκεια της διαδρομής ως τα χωριά τους. Όταν ο συνοδός του λεωφορείου που κινούνταν προς την Τσούκα διαπίστωσε πως λείπουν δύο παιδιά και ο συνοδός του άλλου λεωφορείου πως έχει δυο υπεράριθμα μίλησαν μεταξύ τους . Λόγω του ότι στην περιοχή δεν υπάρχει καλό δίκτυο της τηλεφωνίας άργησε λίγο να γίνει το τηλεφώνημα στον διευθυντή του σχολείου και τα κεντρικά του ΚΤΕΛ. Αμέσως όμως μόλις επανήλθε το δίκτυο, γονείς και διευθυντής ενημερώθηκαν. Η περιπέτεια δεν κράτησε πάνω από μισή ώρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο φονικό στη Ρόδο: Σκότωσε την πρώην του και αυτοκτόνησε – Τι γράφει στο σημείωμα που άφησε

ΕΝΦΙΑ 2021: Εδώ θα βρείτε τα εκκαθαριστικά σας - Τέλος το Taxisnet

Ιωάννα Μαλέσκου: Ξέσπασε για το «κόψιμο» της εκπομπής της - Η απάντηση στην Καινούργιου