ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Βόμβα» κορονοϊού με τουλάχιστον 20 κρούσματα σε χορευτικό σύλλογο

Πάτρα: «Βόμβα» κορονοϊού με τουλάχιστον 20 κρούσματα σε χορευτικό σύλλογο
Πάτρα: Μέλη του χορευτικού συλλόγου καταγγέλλουν ότι οι πρόβες διεξάγονταν χωρίς μέτρα ασφαλείας

Πάτρα: Μέλη του χορευτικού συλλόγου καταγγέλλουν ότι οι πρόβες διεξάγονταν χωρίς μέτρα ασφαλείας

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στα μέλη χορευτικού παραδοσιακού συγκρότηματος της Πάτρας αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί πάνω από 20 κρούσματα κορονοϊού. Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πληροφορίες της εφημερίδας Πελοπόννησος ο χορευτικός σύλλογος είχε ξεκινήσει πριν τις 7 Σεπτεμβρίου πρόβες για επικείμενη παράσταση και όπως φαίνεται κάποιο μέλος είχε κορονοϊό.

Για την ώρα κανείς δεν γνωρίζει μετά βεβαιότητας αν είχε ενημερώσει τους υπευθύνους του χορευτικού ή τουλάχιστον τον δάσκαλο, αν και μεταξύ των μελών πολλά λέγονται. Όπως είπε στην «Πελοπόννησο» συγγενικό πρόσωπο γυναίκας – μέλους του χορευτικού, η οποία νόσησε η ίδια και στη συνέχεια οι γονείς της, οι πρόβες διεξάγονταν χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, με κλειστές πόρτες και φυσικά χωρίς μάσκες.

Σημειώνεται ότι οι γονείς της γυναίκας νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Ρίου με τη μητέρα της να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως κάποια άτομα κατάφεραν να το ξεπεράσουν χωρίς συμπτώματα, άλλα όμως είχαν, όλοι φυσικά έμειναν στο σπίτι καραντίνα. Όπως ήταν φυσικό η προγραμματισμένη εκδήλωση – παράσταση, αναβλήθηκε. Στον Σύλλογο ο οποίος είναι από τους πλέον μεγάλους σε αριθμό μελών εξακολουθεί και επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Αγνωστος επίσης παραμένει ο αριθμός των συγγενών των μελών του χορευτικού που έχουν κολλήσει.

Τι ισχύει για τις πρόβες σε χορευτικούς συλλόγους

Σύμφωνα με το ΦΕΚ για τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού οι διδάσκοντες πρέπει να έχουν εμβολιαστεί και αν δεν το έχουν κάνει πρέπει να προβαίνουν σε rapid test με δικά τους έξοδα δύο φορές την εβδομάδα όπως και οι μαθητές άνω των 18 ετών.

Στις αίθουσες διδασκαλίας θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου και να αερίζονται. Τα μαθήματα πρέπει να γίνονται με αποστάσεις 2 μέτρων και αν χρειαστεί οι χορευτές να πιαστούν στα χέρια να προηγείται απολύμανση. Μάλιστα θα πρέπει να χορεύουν ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα. Αν όμως είναι όλοι εμβολιασμένοι τότε επιτρέπεται η παρουσία 1 ατόμου ανά 10 τετραγωνικά. Επίσης όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Ρόδο: Νέες αποκαλύψεις για τον γυναικοκτόνο - «Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ»

ΕΝΦΙΑ 2021: Εδώ θα βρείτε τα εκκαθαριστικά σας - Τέλος το Taxisnet

Ρόδος: Ο 40χρονος είχε δικογραφίες σε βάρος του για απειλές και βία σε βάρος συντρόφων του