ΕΛΛΑΔΑ

Μαγιορκίνης: Η γρίπη θα έχει μεγαλύτερη κυκλοφορία - Λίγο πιο επικίνδυνη φέτος

Μαγιορκίνης εμβόλια μεταλλάξεις κορονοϊός γρίπη
Ο κ. Μαγιορκίνης έκρουσε «καμπανάκι» και για την διασπορά της γρίπης
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως είναι η γρίπη αναμένεται να κυκλοφορήσει περισσότερο φέτος συγκριτικά με το περασμένο έτος.

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας τόνισε ότι « επιδημία βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης, ίσως και μικρής συρρίκνωσης και αυτό το βλέπουμε για τέταρτη συνεχή εβδομάδα».

Ερωτηθείς για την παραλλαγή MMU, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «Το συγκεκριμένο στέλεχος δεν φαίνεται ότι είναι το μόνο που μπορεί να ξεφεύγει σε μεγαλύτερο ποσοστό της ανοσίας που προέρχεται είτε από εμβόλια είτε από προηγούμενα στελέχη».

Και πρόσθεσε «ο πρωταθλητής σε αυτά ήταν το στέλεχος Βήτα, το οποίο δεν έχει καταφέρει τελικά να δημιουργήσει μια εκτεταμένη επιδημία. Υπάρχει μια θεωρία που δείχνει ότι τα στελέχη που διαφεύγουν περισσότερος της ανοσολογικής απόκλισης δεν έχουν τόσο καλή διεισδυτικότητα εξαιτίας των μεταλλάξεων που έχουν αποκτήσει».

Για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων

«Η αποτελεσματικότητα που είχαμε βάλει σαν όριο για να γίνουν αποδεκτά τα εμβόλια ήταν γύρω στο 50%. Εξακολουθούμε και βλέπουμε ακόμη και με τα μεταλλαγμένη (στελέχη) πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα. Άρα τα εμβόλια εξακολουθούν και είναι υπέρ των στόχων που έχουν μπει από την αρχή. Παραμένουν αποτελεσματικά» τόνισε το μέλος της επιτροπής.

Μαγιορκίνης: Η γρίπη θα έχει μεγαλύτερη κυκλοφορία φέτος

Αναφερόμενος στην γρίπη, ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε ότι «η γρίπη αναμένεται να έχει μεγαλύτερη κυκλοφορία φέτος και ενδέχεται να είναι λίγο πιο επικίνδυνη. Γι’ αυτό πρέπει να κοιτάξουμε σοβαρά τον εμβολιασμό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Ρόδο: Νέες αποκαλύψεις για τον γυναικοκτόνο - «Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ»

ΕΝΦΙΑ 2021: Εδώ θα βρείτε τα εκκαθαριστικά σας - Τέλος το Taxisnet

Ρόδος: Ο 40χρονος είχε δικογραφίες σε βάρος του για απειλές και βία σε βάρος συντρόφων του