ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο €300 την εβδομάδα σε μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους που δεν θα κάνουν rapid test

Πρόστιμο €300 την εβδομάδα σε μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους που δεν θα κάνουν rapid test
Εγκύκλιο που προβλέπει πρόστιμο 300 ευρώ σε μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους όταν αρνούνται να κάνουν rapid test εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών

Εγκύκλιο που προβλέπει πρόστιμο 300 ευρώ σε μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους όταν αρνούνται να κάνουν rapid test εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών

Πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους πλήρης απασχόλησης που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν θέλουν να κάνουν rapid test και να προσκομίσουν στην υπηρεσία τους το αποτέλεσμά τους προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως σημειώνουν Τα ΝΕΑ το πρόστιμο μειώνεται στα 150 ευρώ για τους μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους μειωμένης απασχόλησης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο το πρόστιμο θα επιβάλλεται σε εβδομαδιαία βάση για όσους μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους επιμένουν σε αυτή την πρακτική διευκρινίζοντας ότι η διάταξη αυτή δεν αφορά δημοσίους υπαλλήλους που υπάγονται σε υποχρεωτικό εμβολιασμό όπως οι υγειονομικοί.

Το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις ανέρχεται στο 76%, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ενώ υπάρχει άλλο ένα 4% που έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού με την πρώτη δόση.

«Υπάρχει και ένα 20% που για τους δικούς τους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί . Αυτοί οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν διαγνωστικό τεστ» εξήγησε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας την Πέμπτη στο MEGA.

Βάσει της εγκυκλίου αν το πρόστιμο υπερβαίνει το ¼ των συνολικών μηνιαίων αποδοχών του δημοσίου υπαλλήλου θα παρακρατείται σε μηνιαίες δόσεις και η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι ανώτερη από το ¼ των συνολικών μηνιαίων αποδοχών του εργαζομένου. Στην εγκύκλιο προβλέπεται, επίσης, η δυνατότητα εντός δύο εργάσιμων ημερών να υποβάλουν ένσταση στον αρμόδιο προϊστάμενο της υπηρεσίας που βεβαίωσε την παράβαση και η ένσταση θα εξετάζεται εντός δύο εργάσιμων ημερών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αφενός η υποβολή ένστασης και η τυχόν συμμόρφωση του δημοσίου υπαλλήλου δεν αναστέλλουν την παρακράτηση του προστίμου των 300 ή 150 ευρώ και αφετέρου το μέτρο «τρέχει» ήδη την εβδομάδα που διανύουμε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Κουτσούμπας στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη: «Θα έχουμε πρόωρες εκλογές»

Ρόδος: Σήμερα η κηδεία της άτυχης Δώρας – Ο 40χρονος την παρακολουθούσε μια ημέρα πριν τη δολοφονία

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Ραγδαίες εξελίξεις – Ένταλμα σύλληψης για τον σύντροφό της από το FBI