ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη – Το πρόγραμμα του στη Νέα Υόρκη

Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Νέα Υόρκη
INTIME / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρουσία του στην 76η Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών επιδιώκει την ενίσχυση των διεθνών σχέσεων της Ελλάδας, την ανάδειξη του ρόλου της της στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων αλλά και να καταδείξει πως η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στις 16:15 τοπική ώρα, κυριαρχεί στο σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Η πρωθυπουργική δραστηριότητα ξεκινά με τη συνάντηση με το editorial bord της εφημερίδας Wall Street Journal.

Στις 11:30 τοπική ώρα ο κ. Μητσοτάκης συναντάται με τον οικονομολόγο Jeffrey Sacks και στις 12 με τον επενδυτή Henry Cravis. Στις 12:30 ώρα Νέας Υόρκης ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Albert Bourla.

Στις 14:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης Mohamed al Menfi.

Δεν θα συναντηθεί με Ελπιδοφόρο

Εν τω μεταξύ δεν θα επισκεφθεί τελικά το Ground Zero o πρωθυπουργός, κάτι που σημαίνει πως δεν θα δει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος θα ήταν εκείνος που θα έκανε την ξενάγηση. Η επίσημη αιτία της ακύρωσης είναι η προσθήκη στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη της συνάντησης με τη διευθυντική ομάδα της Wall Street Journal. Ωστόσο η βασική αιτία είναι η ενόχληση της Αθήνας από την παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου», στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον κατοχικό ηγέτη της Κύπρου, Ερσίν Τατάρ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Κουτσούμπας στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη: «Θα έχουμε πρόωρες εκλογές»

Ρόδος: Σήμερα η κηδεία της άτυχης Δώρας – Ο 40χρονος την παρακολουθούσε μια ημέρα πριν τη δολοφονία

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Ραγδαίες εξελίξεις – Ένταλμα σύλληψης για τον σύντροφό της από το FBI