ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Σχολεία: Έκλεισε τάξη δημοτικού σχολείου στην Κορινθία

Κορονοϊός - Σχολεία: Έκλεισε τάξη δημοτικού σχολείου στην Κορινθία
INTIME

Ακόμη ένα τμήμα σχολείου βάζει «λουκέτο» εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού - Πρόκειται για την έκτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου στο Μούλκι Κορινθίας - Μήπως ήρθε η ώρα να  αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα;

Οι φόβοι για τη διασπορά του κορονοϊού στα μικρά παιδιά, μετά την έναρξη της διά ζώσης διδασκαλίας στα σχολεία της χώρας, δυστυχώς, επιβεβαιώνονται. Σήμερα, μπήκε «λουκέτο» σε τρίτη τμήμα Δημοτικού σχολείου, καθώς, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, νόσησε πάνω από τη μισή τάξη! Πρόκειται για το τμήμα ΣΤ'2 του Δημοτικού Σχολείου στο Μούλκι Κορινθίας, το οποίο θα μείνει κλειστό από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου.

Την αγωνία δασκάλων και γονέων για την εκτόξευση των κρουσμάτων στα παιδιά έρχεται να ενισχύσει η διαπίστωση του διοικητή του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα ότι το 30% των ημερήσιων κρουσμάτων αφορά σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών.

Να υπενθυμίσουμε πως, σε αναστολή τέθηκαν τα δύο πρώτα τμήματα σε σχολείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών της Θεσσαλονίκης εξαιτίας του αριθμού των κρουσμάτων στις συγκεκριμένες τάξεις.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Δευτέρας Τάξης (Β2) του σχολείου καθώς εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά που έχει το τμήμα ενώ σήμερα τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ2) του ίδιου σχολείου προχώρησε και αυτό σε αναστολή της λειτουργίας του καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τα 23 άτομα του τμήματος.Τόσο στο Β’2 όσο και στο Γ’2 νόσησε το 50% + 1 των μαθητών με αποτέλεσμα να κλείσουν.

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα οποία ήδη άρχισαν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους οι Έλληνες επιστήμονες;

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Σήμερα η κηδεία της άτυχης Δώρας – Ο 40χρονος την παρακολουθούσε μια ημέρα πριν τη δολοφονία

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Ραγδαίες εξελίξεις – Ένταλμα σύλληψης για τον σύντροφό της από το FBI

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr για Βόρεια Ελλάδα: Εμβολιασμός ή θα διδαχθούμε πολύ ακριβά τις συνέπειες