ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Λεβέντης: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο - «Είναι δύσκολα τα πράγματα»

Στο νοσοκομείο ο Βασίλης Λεβέντης
Βασίλης Λεβέντης: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ με κορονοϊό
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα τελευταία νέα για την εξέλιξη της υγείας του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη - Τι λέει ο διευθυντής Πνευμονολογικής του Ευαγγελισμού

Πολύ κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος είναι διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό, δίνοντας «μάχη» με τον κορoνοϊό. Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στο Mega για την μάχη ζωής που δίνει ο πολιτικός.

«Ο Βασίλης Λεβέντης δίνει μια μεγάλη, κρίσιμη μάχη. Ελπίζουμε να τα καταφέρει. Τα πράγματα όμως είναι αρκετά δύσκολα. Οι επόμενες 2-3 μέρες είναι δύσκολες. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει γιατί είναι μαχητής. Δίνεται μάχη να σταθεροποιηθεί η πορεία του» τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος.

vasilis-leventis.jpg
Οι επόμενες μέρες θεωρούνται σημαντικές για την πορεία της υγείας του Βασίλη ΛεβέντηΑΠΕ-ΜΠΕ

«Κορονοϊός και σάκχαρο τον οδήγησαν στη ΜΕΘ»

Ο 70χρονος πολιτικός, σύμφωνα με τον στενό του συνεργάτη, κ. Διονύση Μποτώνη, διαγνώστηκε με κορονοϊό πριν από μερικές ημέρες, με την κατάσταση του αρχικά να μην εμπνέει ανησυχία και τον γιατρό του να του δίνει σαφείς οδηγίες για κατ’ οίκον νοσηλεία.

«Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως ο κ. Λεβέντης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον σακχαρώδη διαβήτη, γεγονός που επιβάρυνε επιπλέον την κατάστασή του», σημείωσε ο κ. Μποτώνης στο Newsbomb.gr, ενώ τόνισε επίσης πως ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ήταν μανιώδης καπνιστής.

«Έχει κόψει το τσιγάρο εδώ και έξι περίπου μήνες. Όμως ήταν μανιώδης καπνιστής επί 60 χρόνια και ενδεχομένως αυτό να έπαιξε ρόλο στην αντιμετώπιση του κορονοϊού», σημείωσε ο Διονύσης Μποτώνης, εκφράζοντας την ελπίδα ο κ. Λεβέντης να ξεπεράσει γρήγορα την περιπέτεια της υγείας του.

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» είναι πάντα η σύζυγός του, η κυρία Νατάσσα και ο γιος του, Μάριος, οι οποίοι ρωτούν συνεχώς τους γιατρούς για την εξέλιξη της υγείας του κ. Λεβέντη.

vasilis-leventis2.jpg
Τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης ΛεβέντηςΑΠΕ-ΜΠΕ

Το βιογραφικό του Βασίλη Λεβέντη

Προσωπικά στοιχεία

Ο Βασίλης Λεβέντης γεννήθηκε το 1951 στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Είναι το τέταρτο παιδί του Αποστόλου και της Γρηγορίας Λεβέντη γονείς που ανήκαν στην εργατική τάξη.

Ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση στον Πειραιά. Το 1969 εισήλθε τέταρτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών.
Κατά τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα (1970-1974), κατείχε πολύγραφο και με ομάδα συμφοιτητών του διένειμε προκηρύξεις αντιδικτατορικού περιεχομένου, καλώντας τους Αθηναίους σε εξέγερση ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με άριστα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία.

Επίκουρος Σημαιοφόρος στο Πολεμικό Ναυτικό, την περίοδο 1976-1978.
Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά.

Πολιτική δράση

Το 1974 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και έπειτα υποψήφιος βουλευτής. Μετά το 1981 εκδήλωσε έντονες διαφωνίες προς τον πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου για την σταδιακή απομάκρυνση από τις ιδρυτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ.

Το 1982, έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος του Πειραιά. Το 1984 ίδρυσε το πρώτο Οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα, ενώ ο συνδυασμός που δημιούργησε με τον τίτλο «Ελεύθεροι», συμμετείχε στις Ευρωεκλογές.

Αποχώρησε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ το 1985. Το 1986 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 1989 μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β' Αθήνας.

Το 1992, μαζί με άλλους προοδευτικούς ανθρώπους από το χώρο του κέντρου και της αριστεράς, ίδρυσε την «ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ», ένα κόμμα που σκοπό είχε να στεγάσει την παραδοσιακή σοσιαλιστική λαϊκή βάση. Η Ένωση Κεντρώων έκτοτε έλαβε μέρος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις με πληρότητα συνδυασμών.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη λαμβάνει 5,11% στην Α΄ Θεσσαλονίκης (μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ (4,12%) και περίπου 4 μονάδες πάνω από το ΚΙΔΗΣΟ (1,33%), ενώ στην επικράτεια το 1,79% με 110.826 πολίτες να ψηφίζουν την Ένωση Κεντρώων, όταν στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου 2012 είχε περιοριστεί στο 0,28%.

Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η Ένωση Κεντρώων πέτυχε την είσοδό της στην Βουλή, όπως και ο Βασίλης Λεβέντης, 23 χρόνια μετά την ίδρυση του κόμματος, με ποσοστό 3,43% και εκλογή 9 βουλευτών. Ο Βασίλης Λεβέντης ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή στην ορκωμοσία των Βουλευτών την 1η Οκτωβρίου 2015.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου του 2019, η Ένωση Κεντρώων έλαβε ποσοστό 1,24% και κατά συνέπεια δεν κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο, με τον Βασίλη Λεβέντη να μην επανεκλέγεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικές εκλογές: Άνοιξαν οι πρώτες κάλπες στη μετά Μέρκελ εποχή - Αμφίρροπη η αναμέτρηση

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι: Γι’ αυτό εγκατέλειψε τον Φιλιππίδη ο δικηγόρος του

The Voice: Ο διαγωνιζόμενος που έκανε την Έλενα Παπαρίζου να γυρίσει σε 3 δευτερόλεπτα