ΕΛΛΑΔΑ

«Σκούπα» στη Μασσαλίας με εισαγγελική εντολή

«Σκούπα» στη Μασσαλίας με εισαγγελική εντολή

«Σκούπα» στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας δίπλα στη Νομική Σχολή Αθηνών, καλείται να βάλει η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατόπιν σχετικής εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.

Με παραγγελία του, ο Ανώτατος Εισαγγελικός Λειτουργός, ζητεί τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τα όσα συμβαίνουν στον εν λόγω πεζόδρομο, όπως διακίνηση, εμπορία και χρήση ναρκωτικών, παράνομο εμπόριο από αλλοδαπούς μικροπωλητές κ.λ.π.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα πρέπει να διαπιστωθεί εάν τελούνται αυτεπάγγελτα διωκόμενα εγκλήματα και σε καταφατική περίπτωση οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία. Επίσης θα ερευνηθεί, αν διαπράττεται οποιοδήποτε άλλο έγκλημα, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Ακόμη, ο κ. Τέντες, ζητά από την προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, να λάβει τα ενδεικνυόμενα εκείνα μέτρα, για τη διαρκή αποκατάσταση της νομιμότητας στο συγκεκριμένο χώρο. Αφορμή της σχετικής παραγγελίας, στάθηκε μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του Νομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Φορτσάκη, όπως και πολλών μελών του διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Νομικής Σχολής.