ΕΛΛΑΔΑ

Φωτορεπορτάζ: Τι μας …δίδαξαν οι φετινές παρέλασεις

Φωτορεπορτάζ: Τι μας …δίδαξαν οι φετινές παρέλασεις

Στην Αθήνα η παρέλαση πραγματοποιήθηκε χωρίς απρόοπτα αλλά υπό το άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας η οποία είχε ακροβολιστεί στη ταράτσα της Βουλής!

Το ...εσωτερικό ενός κελιού είδαν 40 άτομα απ όλη τη χώρα, όσες συλλήψεις δηλαδή πραγμαρτοποιήθηκαν χθες. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε επιπλέον και σε 299 προσαγωγές.

Η πρωτεύουσα του καρναβαλιού, η Πάτρα έζησε στιγμές εθνικής …εξέγερσης με σοβαρά επεισόδια, ρίψεις χημικών, συλλήψεις και ιπτάμενα ποτήρια!

astonomikoivouli

Αγανακτισμένοι πολίτες συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ τα οποία απάντησαν με ρίψεις χημικών.

Οι αστυνομικές αρχές μάλιστα συνέλαβαν και έναν ηλικιωμένο ο οποίος πέταξε προς τους ένστολους ένα ποτήρι!

gamibear

Ταυτόχρονα, στην εξέδρα των επισήμων δεν υπήρχε ούτε ένας επίσημος! Μόνο ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος. Ούτε πολιτευτής ούτε βουλευτής.

Οι βουλευτές των Τρικάλων εξαφανίστηκαν καθώς ούτε ένας δεν παρέστη στην παρέλαση.

paradebeni

Έτσι ο εορτασμός της εθνικής επετείου διεξήχθη ομαλά και χωρίς απρόοπτα, υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Γύρω από τους επισήμους είχαν τοποθετηθεί σιδερένια κιγκλιδώματα, ενώ απετράπηκε η είσοδος στο κεντρικό σημείο της παρέλασης μελών του κινήματος «Δεν πληρώνω» μετά από παρέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ.

Στο Ληξούρι Κεφαλονιάς οι μαθητές άλλαξαν … δρόμο προκειμένου να αποφύγουν να περάσουν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων! Οι νεαροί έστριψαν σε ένα στενό αντί να στρίψουν το κεφάλι προς την εξέδρα…

Πίσω από τα σίδερα, παρακολούθησαν οι Βολιώτες την παρέλαση! Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την πόλη του Βόλου και με εκατοντάδες αστυνομικούς να βρίσκονταν επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην παραλία του Βόλου.

patra

Οι πολίτες κάποια στιγμή προσπάθησαν να ρίξουν τους σιδερένιους φραχτες, δεν τα κατάφεραν όμως, καθώς η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση.

vouliastynomikoi

Παρέλαση σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε και στο Ρέθυμνο. Οι μαθητές από τα περισσότερα σχολεία δεν έστρεψαν το κεφάλι τους προς τους επίσημους, ενώ οι μαθητές από το μουσικό σχολείο του νομού έστρεψαν το κεφάλι τους στην αντίθετη, από τους επίσημους πλευρά, προς τους πολίτες.

Η παρέλαση πάντως ξεκίνησε με καθυστέρηση τουλάχιστον 45 λεπτών , λόγω καθιστικής διαμαρτυρίας δεκάδων πολιτών.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλευρά των επισήμων και απαίτησαν να αποχωρήσουν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε στηθεί εξέδρα μετά από απόφαση αντιπεριφέρειας και δήμου.

tibano



Στο Αγρίνιο αγανακτισμένοι πολίτες «πολιόρκησαν» το δημαρχείο μετά την παρέλαση.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου, οι πολίτες μετέβησαν στο κτίριο μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων.

silipseis

Πάντως, μαθητές Λυκείου από την περιοχή έκλεψαν την παράσταση με το συγκεκριμένο τύμπανο που βλέπετε και στη φωτογραφία. Με αυτό συνόδευαν τα αντικυβερνητικά συνθήματα τους κατά τη σημερινή παρέλαση.

patramutza

Οι πολίτες άρχισαν να φωνάζουν «μπράβο» και να χειροκροτούν τους μαθητές που περνούσαν από μπροστά τους.

mountza
rethimno
skitso