ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωρικάκος στο Newsbomb.gr για Σταυρούπολη: Η βία δεν γίνεται ανεκτή - 59 προσαγωγές, 11 συλλήψεις

Σταυρούπολη
Σταυρούπολη: Σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο η δουλειά που έκανε η ΕΛΑΣ ήταν εξαιρετική
ΙΝΤΙΜΕ

Σταυρούπολη: Σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο η δουλειά που έκανε η ΕΛΑΣ ήταν εξαιρετική

Τη σύλληψη ακροδεξιών στοιχείων για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης επιβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στο Newsbomb.gr επισημαίνοντας ότι οι χθεσινές 59 προσαγωγές και οι 11 συλλήψεις αφορούν άτομα του συγκεκριμένου χώρου.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος χθες, Τετάρτη, μετά το τέλος των μαθημάτων η αστυνομια προχώρησε σε επιχείρηση καθαρισμού του σχολείου από μολότοφ, όπλα, ναρκωτικά κτλ. με τον χώρο να είναι πλέον καθαρός, ενώ από το πρωί υπάρχει αστυνομική δύναμη έξω από το σχολείο για να αποφευχθούν νέα έκτροπα.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο η δουλειά που έκανε η ΕΛΑΣ ήταν εξαιρετική σημειώνοντας ότι όλες οι παραβατικές συμπεριφορές είναι καταδικαστέες και η αστυνομία θα συνεχίσει να περιφρουρεί τον χώρο.

Όπως μετέδωσε το OPEN λίγο πριν τις 8 το πρωί, έξω από το ΕΠΑΛ είχαν μαζευτεί πολίτες που ήθελαν να κάνουν κινητοποίηση, με την αστυνομία να τους απωθεί. 'Οπως όλα δείχνουν οι μαθητές προσέρχονται ήδη στο σχολείο χωρίς κανείς ωστόσο να τους εγγυάται ότι τα μαθήματα θα διεξαχθούν χωρίς προβλήματα και σήμερα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγες βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης «είναι προφανώς καταδικαστέες, από όπου κι αν προέρχονται, και δεν πρόκειται επ’ ουδενί να γίνουν ανεκτές».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 15χρονος, ένας 18χρονος και ένας 17χρονος Αλβανός από το γειτονικό ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν σουγιάδες και μια σιδερογροθιά, ένας 16χρονος μαθητής άλλου σχολείου, ένας 17χρονος από το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και ένας 20χρονος εξωσχολικός ο οποίος ήταν μαθητής του ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ένταση ξανά έξω από το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης

Νίκος Κουρής: «Θα αποδείξω με DNA ότι είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη» - Τι αναφέρει η Μαργαρίτα

Σεισμός κοντά σε Τήλο και Νίσυρο - Αισθητός στα Δωδεκάνησα (pics)