ΕΛΛΑΔΑ

Κρίνεται η τύχη του κινήματος «Δεν πληρώνω»

Κρίνεται η τύχη του κινήματος «Δεν πληρώνω»

Την..τύχη του κινήματος «δεν πληρώνω» στους σταθμούς διοδίων κρίνει ουσιαστικά με τη διαδικασία εξπρές της πρότυπης δίκης το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συζητήθηκε αίτηση του Δήμου Ωρωπού με την οποία ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο «νόμος Ρέππα» που χαρακτηρίζει παράβαση του (Κ.Ο.Κ.) τη μη καταβολή διοδίων και επιβάλλει υψηλό πρόστιμο στους παραβάτες.

Η αίτηση υποβλήθηκε γιατί στις 14 Μαρτίου 2011 κόπηκε πρόστιμο 200 ευρώ στο δήμαρχο Ωρωπού, επειδή οδηγώντας αυτοκίνητο του Δήμου στις Αφίδνες πέρασε σηκώνοντας την μπάρα χωρίς να πληρώσει.

Όπως αναφέρουν οι αιτούντες η επιβολή προστίμου παραβιάζει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία κινήσεως, την συνταγματική αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας.

Υποστηρίζει ειδικότερα ότι με τις ρυθμίσεις αυτές δεν επιδιώκεται η προστασία του δημοσίου συμφέροντος
αλλά η προστασία των συμφερόντων της εταιρείας «Νέα Οδός».

Το δημόσιο πάντως αντέκρουσε τις αιτήσεις και ζήτησε την απόρριψή τους, όπως βέβαια και ο δικηγόρος της εταιρείας «Νέα Οδός» Δημ. Μέλισσας.

Να μη γίνουν νέοι σταθμοί διοδίων

Στις 9 Μαΐου 2012 πάντως θα συζητηθούν αιτήσεις Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και του Δήμου Ωρωπού να ακυρωθούν οι αποφάσεις κατασκευής σταθμών διοδίων στις περιοχές Καπανδριτίου, Μαλακάσας, Οινοφύτων,
Αφιδνών, όπως επίσης και τη βελτίωση και συντήρηση των σταθμών διοδίων στο τμήμα Μεταμόρφωση - Υλίκη.