ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Ο Κούτρας ασκούσε τρομοκρατία και λεκτική βία» λέει γιατρός του νοσοκομείου

Νοσοκομείο Θεσσαλονίκη διοικητής καταγγελία παραίτηση
Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης καταφέρθηκε του παραιτηθέντος διοικητή
INTIME/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θεσσαλονίκη: Μύδροι της γιατρού κατά του διοικητή που παραιτήθηκε μετά από εις βάρος του καταγγελίες.

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Δάφνη Κατσίμπα, η οποία εργάζεται και στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», καταφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του παραιτηθέντος διοικητή, Γιώργου Κούτρα.

Η κυρία Κατσίμπα, μιλώντας στην ιστοσελίδα grtimes, με αφορμή την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, μετά τις καταγγελίες εις βάρος του για σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο, έκανε λόγο για τρομοκρατία και λεκτική βία που ασκούσε ο Γιώργος Κούτρας «σε τέτοιο βαθμό που οι εργαζόμενοι προσέρχονταν απρόθυμα στο νοσοκομείο».

«Σε κάθε περίπτωση, εάν αληθεύει το γεγονός και αποδειχτεί δικαστικώς η καταγγελία δεν πρόκειται μόνο για ένα καταδικαστέο γεγονός, αλλά και για ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό» τόνισε αρχικά η πρόεδρος της ΕΝΙΘ.

Και συμπλήρωσε ότι «η ρατσιστική και σεξιστική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες, είναι απαράδεκτη και κάτι που έχουμε καυτηριάσει επανειλημμένα».

Ακόμη, σημείωσε ότι «ο συγκεκριμένος διοικητής, ουσιαστικά διέλυσε το νοσοκομείο, φέρθηκε με απαράδεκτο τρόπο στους εργαζόμενους, στους οποίους ασκούσε τρομοκρατία και λεκτική βία σε βαθμό που προσέρχονταν απρόθυμα πλέον στο νοσοκομείο για δουλειά».

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, δεν παρέλειψε να καταφερθεί και εναντίον της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «στις καταγγελίες για διάλυση του νοσοκομείου από το εν λόγω κύριο, εδώ και δύο χρόνια, αρνήθηκε να απαντήσει. Τώρα, ευαισθητοποιήθηκε να ζητήσει την παραίτησή του, προφανώς επειδή το θέμα πήρε δημοσιότητα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Κούτρας χαρακτήρισε «εκδικητική» την καταγγελία, διότι πριν από λίγες ημέρες έκανε προκαταρκτικές εξετάσεις για ζητήματα του νοσοκομείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Αθηνά» το Σάββατο - Προβλήματα σε Κέρκυρα, Πάτρα, Τρίκαλα

Σκληρός κακοποιός δραπέτευσε από το νοσοκομείο της Νίκαιας

Σταϊκούρας στην Όλγα Τρέμη και το Newsbomb: 1,5 εκατ. νοικοκυριά μπαίνουν στο νέο επίδομα θέρμανσης