ΕΛΛΑΔΑ

Γαλατάς: «Μάστιγα» το bullying – Καταγγελίες και για εκβιασμό κοριτσιών με γυμνές φωτογραφίες

Γαλατάς: «Μάστιγα» το bullying – Καταγγελίες και για εκβιασμό κοριτσιών με γυμνές φωτογραφίες

Διαστάσεις παίρνουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τα κρούσματα bullying στον Γαλατά της Τροιζηνίας

Πολύ μεγαλύτερο φαίνεται ότι είναι το θέμα με το bullying σε βάρος παιδιών στον Γαλατά της Τροιζηνίας μετά την καταγγελία της μητέρας του 13χρονου για όσα πέρασε από δύο 24χρονους στην περιοχή.

«Ήταν και άλλα παιδιά στη θέση μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο 13χρονος στην κάμερα της ΕΡΤ επαναλαμβάνοντας ότι «απειλούσαν εμένα και άλλα παιδιά ότι αν δεν κάνεις αυτό σε 3 μέρες ή σε λίγες ώρες θα σκοτώσουν την οικογένειά μου».

Στην ΕΡΤ μίλησαν και άλλα παιδιά της περιοχής τα οποία είπαν χαρακτηριστικά ότι έχουν συμβεί και περιστατικά εκβιασμού με κοπέλες τις οποίες οι δράστες απειλούν με γυμνές φωτογραφίες προκειμένου να κάνουν ό,τι τους ζητούν.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία η μητέρα του του 13χρονου το bullying σε βάρος του ξεκίνησε σε μια κατασκήνωση τον μήνα Σεπτέμβριο.

«Του ζητούσαν λεφτά γιατί, όπως του έλεγαν, σε διαφορετική περίπτωση θα με σκότωναν», αναφέρει -μεταξύ πολλών άλλων- στη μήνυσή της η μητέρα του 13χρονου. Όπως λένε αστυνομικές πηγές, στη μήνυση τονίζεται ότι η ψυχολογική πίεση σε βάρος του 13χρονου ήταν μεγάλη, με στόχο να του αποσπούν χρήματα.

Η μήνυση υποβλήθηκε σε βάρος δύο 24χρονων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία. Σύμφωνα με τη σε βάρος τους καταγγελία, οι δυο τους ασκούσαν ψυχολογική βία σε βάρος του ανήλικου σε κατασκήνωση φτάνοντας στο σημείο να τον υποχρεώσουν να πηδήξει από την οροφή ενός κοντέινερ, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο πόδι. Οι φερόμενοι ως δράστες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι το παιδί δεν είχε κοντά του τους γονείς του για όσο διάστημα παρέμεινε στην κατασκήνωση. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, δεν σταμάτησαν τον εκφοβισμό με το τέλος της κατασκήνωσης.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη μητέρα έγινε στις 4 Οκτωβρίου 2021. Τότε ήταν που οι δύο 24χρονοι φέρονται να προσέγγισαν τον 13χρονο και να τον απείλησαν προκειμένου να διαψεύσει όσα είχε εκμυστηρευτεί στη μητέρα του για τις σε βάρος του απειλές για να τους δώσει χρήματα. Οι δύο 24χρονοι φαίνεται ότι είχαν πληροφορηθεί -ή υποψιαστεί- για το γεγονός ότι ο ανήλικος είχε μιλήσει για όλα όσα είχε βιώσει στην κατασκήνωση.

Μαθητής Γυμνασίου έσβησε τσιγάρο πάνω σε μικρότερο μαθητή

Την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με το saronicmagazine.gr, την περασμένη παρέες νεαρών μαθητών Γυμνασίου καθόντουσαν στην παιδική χαρά του Γαλατά μετά το σχολείο όταν ξαφνικά και χωρίς προφανή αιτία μαθητής της Γ' τάξης πλησίασε έναν άλλο μαθητή της Β' και του έσβησε ένα τσιγάρο που κρατούσε στο μπράτσο του.

Το γεγονός καταγγέλθηκε από τον μαθητή και τους γονείς του στο Αστυνομικό Τμήμα Τροιζήνας, όπου μετά από έρευνες ταυτοποιήθηκε ο δράστης και συνελήφθη. Μαζί του συνελήφθησαν και οι γονείς του, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εφιαλτικές εικόνες από το... μέλλον: Πώς θα είναι η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς (pics-vid)

Κακοκαιρία: Για ποιες περιοχές υπάρχει συναγερμός λόγω του «Μπάλλου»

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Στερέωνε το κινητό σε έπιπλο και βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς των ανιψιών του