ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα
Μετά την Τουρκία έρχεται και Ελλάδα!
ASSOCIATED PRESS

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ να επισκεφτεί την Ελλάδα, καθώς είναι συνεχείς οι συζητήσεις μεταξύ του γραφείου του Έλληνα Πρωθυπουργού και της καγκελαρίου.

Σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας βρίσκονται οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της απερχόμενης Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, για μία συνάντηση των δύο στην Αθήνα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Newsbomb.gr, το ταξίδι της Μέρκελ στη χώρα μας ίσως πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη του μήνα, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Καθημερινή, τη σχετική πρόκληση προς την Γερμανίδα καγκελάριο είχε απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κατ΄ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στη Σλοβενία.

Η επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία και η επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ επισκέφτηκε χθες την Τουρκία και την προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να την προσφωνεί ως «αγαπητή φίλη» κατά την υποδοχή. Οι δυο ηγέτες συζήτησαν για περίπου μια ώρα και στη συνέχεια είχαν κι άλλες συνομιλίες σε ένα πιο χαλαρό κλίμα, αφού οι αβρότητες ανάμεσα στους δυο περίσσευαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας παρουσίας της Μέρκελ στην Τουρκία πριν δώσει τα σκήπτρα της γερμανικής κυβέρνησης στον συνασπισμό που αναμένεται να δημιουργηθεί υπό τον Όλαφ Σολτς.

Ο Τούρκος πρόεδρος, βέβαια, δεν παρέλειψε για ακόμα μια φορά να αφήσει αιχμές κατά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Αρχικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για ρατσισμό και ισλαμοφοβία στην Ευρώπη, κάνοντας λόγο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι στις χώρες της, ενώ υπογράμμισε πως «Είμαι πεπεισμένος ότι η κ. Μέρκελ θα συμβάλει σημαντικά στην τουρκογερμανική φιλία στο μέλλον».

Σε ερώτηση που του έγινε για το προσφυγικό, ο Ερντογάν σχολίασε πως η Τουρκία δεν μπορεί να σπρώχνει εκτός συνόρων μετανάστες αλλά προσπαθεί να τους παρέχει ικανοποιητική φιλοξενία «σε αντίθεση με την Ελλάδα που κρατάει τα σύνορά της κλειστά».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο «κοινωνικό μέρισμα»: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις - Ποιοι θα το λάβουν

Η Λάρισα θα γίνει Αλγερία και η Πάτρα... Καραΐσαλι της Τουρκίας - Κλιματική αλλαγή

J2US: Ποιο ζευγάρι αποχώρησε - Ο ρόλος - έκπληξη της Κατερίνας Καινούργιου και οι δύο καλεσμένοι