ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Κατηγόρησε ψευδώς 53χρονο για ασέλγεια επειδή δεν έμπαινε εγγυητής για ηλεκτρικές συσκευές!

Λάρισα: Κατηγόρησε ψευδώς 53χρονο για ασέλγεια επειδή δεν έμπαινε εγγυητής για ηλεκτρικές συσκευές!
INTIME

Λάρισα: Μια 25χρονη καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας μετά από την ψευδή κατάθεσή της για ασέλγεια του 53χρονου στην 5χρονη κόρη της.

Σε φυλάκιση 2 ετών καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας μία 25χρονη , η οποία από κατήγορος βρέθηκε κατηγορούμενη και μάλιστα κρίθηκε τελικά ένοχη, όπως ένοχη κρίθηκε επίσης η μητέρα της, για ψευδή κατηγορία κατά 53χρονου για ασέλγεια!

Η 25χρονη -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- τον Ιανουάριο του 2015 μεταφέροντας όσα η κόρη της είπε στη γιαγιά της, κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ότι ο 53χρονος άνδρας, με τον οποίο διατηρούσε απλά φιλική σχέση, ασέλγησε στην 5χρονη κόρη της στο μπάνιο του σπιτιού της, ενόσω εκείνη βρισκόταν στην κουζίνα.

Ο 53χρονος, παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας με την 25χρονη, φέρεται να επιθυμούσε να έρθει σε γάμο μαζί της, ενώ με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα της 25χρονης (ως μονογονεϊκή οικογένεια) φέρεται πως την ενίσχυε τακτικά με μικρά χρηματικά ποσά και μάλιστα πως εξόφλησε και κάποια ενοίκια.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, η φιλία χάλασε όταν ο 53χρονος εκτιμώντας πως η 25χρονη δεν ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημά του, να προχωρήσει δηλαδή η σχέση τους σε γάμο, «αρνήθηκε να μπει εγγυητής» στην αγορά ηλεκτρικών ειδών, με τα οποία θα εξόπλιζε το νέο σπίτι της η νεαρή Λαρισαία. Έτσι ακολούθησε μετά από λίγο διάστημα η καταγγελία σε βάρος του 53χρονου, περί αποπλάνησης ανηλίκου.

Μόνο που από τη διερεύνηση της υπόθεσης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας με αμετάκλητο βούλευμά του απάλλαξε των κατηγοριών τον 53χρονο Λαρισαίο και σε μία από τις σπάνιες των περιπτώσεων, χωρίς δηλαδή να παραπέμψει την υπόθεση στο ακροατήριο σε δίκη.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης έγκειται επίσης στο γεγονός ότι στην εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο, που ανέτρεψε την αρχική καταγγελία, με έμφαση υπογραμμιζόταν πως «τα όσα υπό τύπον πλαστού σεναρίου ισχυρίστηκε η καταγγέλλουσα και μάλιστα με όχημα - μέσο την ίδια την ανήλικη κόρη της, συνιστούν νοσηρό παράγωγο ωφελιμιστικής επιδίωξης, γεγονός που υποδεικνύει με σαφή μεθόδευση και εν τέλει υποστηρίζει τη δόλια προαίρεσή της».

Έτσι μετά και την πλήρη ανατροπή των όσων καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, η 25χρονη Λαρισαία από κατήγορος παραπέμφθηκε η ίδια ως κατηγορούμενη σε δίκη προχθές Παρασκευή, όπου καταδικάστηκε μαζί με τη μητέρα της σε ποινές φυλάκισης δύο και ενός έτους αντίστοιχα (με τριετή αναστολή).

Η συνήγορος υπεράσπισης της 25χρονης, σημειώνοντας πως η νεαρή μετέφερε στην ΕΛ.ΑΣ. όσα η 5χρονη εξιστόρησε στη γιαγιά της, έβαλλε κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, όταν έγινε η καταγγελία, αλλά και του Βουλεύματος, κάνοντας λόγο για «ατυχή στιγμή της δικαιοσύνης».

Οι εξηγήσεις ωστόσο που έδωσαν οι δύο κατηγορούμενες, μάνα και γιαγιά, δεν έπεισαν κατά πως φαίνεται το Δικαστήριο που τις κήρυξε αμφότερες ένοχες.

Πηγή: eleftheria.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ο «γρίφος» με τους θανάτους της πανδημίας - Τι συμβαίνει με τα ποσοστά εμβολιασμού

Βίντεο-ντοκουμέντο από το σοκαριστικό ατύχημα στα Γιαννιτσά - Το μοιραίο άλμα και η πρόσκρουση

The Voice: Η 22χρονη που «τρέλανε» τους coaches (video)