ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αγωνία για τη νέα μετάλλαξη «Δέλτα plus» - Πόσο προστατεύει το εμβόλιο

Κορονοϊός: Αγωνία για τη νέα μετάλλαξη «Δέλτα plus» - Πόσο προστατεύει το εμβόλιο
Ήδη οι επιστήμονες μελετούν κατά πόσο πρόκειται για μια νέα απειλή, αν και οι ειδικοί θεωρούν απίθανο να διαφεύγει από τα υπάρχοντα εμβόλια.
ΙΝΤΙΜΕ

Οι ειδικοί παρακολουθούν στενά μια νέα μετάλλαξη (την ΑΥ.4.2.) της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού, η οποία προκαλεί έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων -  Πόσο προστατεύει το εμβόλιο

Τα εμβόλια καλύπτουν και την Δέλτα Plus μετάλλαξη, επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αργύρης Τζουβελέκης, αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας στο νοσοκομείο Πατρών, αναφερόμενος στη μετάλλαξη που ήδη εμφανίζεται στη Βρετανία και έχει φέρει αυτή την πολύ μεγάλη διασπορά κρουσμάτων.

“Ακόμη μελετάται. Είναι μια μικρή παραλλαγή της Δέλτα μετάλλαξης, δεν ξέρουμε εάν έχει μεγαλύτερη λοιμογόνο δράση ή μεταδοτικότητα” σημείωσε. “Τα εμβόλια καλύπτουν τη Δέλτα μετάλλαξη άρα καλύπτουν και τις μικρές παραλλαγές της”, διευκρίνισε.

“Μιλάμε για την πανδημία των ανεμβολίαστων” υπογράμμισε. “Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Με μία εμβολιαστική κάλυψη στο 58% και με τους νέους κάτω των 30 ετών να είναι ανεμβολίαστοι δύο στους τρεις” η διασπορά του κορονοϊού θα είναι μεγάλη. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας” προειδοποίησε.

“Ο κόσμος θα πρέπει να εισακούσει την επιστημονική γνώση και να εμβολιαστεί. Έχουμε απευαισθητοποιηθεί απέναντι στο θάνατο. Χάνουμε 40 άτομα καθημερινά από την Covid-19 και συνεχίζουμε την καθημερινότητά μας σαν να μην συμβαίνει τίποτε” ανέφερε.

“Πρέπει να εμβολιαστούν και οι έφηβοι άνω των 12 ετών γιατί και αυτοί αποτελούν αλυσίδα στη διάδοση του κορονοϊού” τόνισε.

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 51χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε τα ανήλικα ανίψια του

Κρήτη: Η θυσία του παππού για να μην πνιγούν τα εγγόνια του - Πώς έγινε η τραγωδία (pics+vid)

Καιρός - Αρναούτογλου: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (vid)