ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πειραιά αξιοποιεί διαδραστικά μέτρα

Ο Δήμος Πειραιά αξιοποιεί διαδραστικά μέτρα

Κεντρική επιλογή του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, είναι η αξιοποίηση κάθε διαδραστικού μέσου, ώστε οι πολίτες να μπορούν να παρεμβαίνουν άμεσα, ενημερώνοντας τη δημοτική αρχή για προβλήματα που εντοπίζουν στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Πειραιά αναδεικνύεται πάλι πρωτοπόρος, καθώς είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας, που αξιοποίησε τη δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή «seeclickfix», η οποία αποτελεί ήδη ένα πολύτιμο «εργαλείο» για τους Δημότες.

Το «seeclickfix», παρέχει τη δυνατότητα καταγραφής προβλημάτων στην πόλη και αυτόματης ενημέρωσης των αρμοδίων υπηρεσιών μ' ένα απλό «κλικ». Με τον τρόπο αυτό, καθίσταται εφικτή η συνεχής και άμεση επικοινωνία των πολιτών με τη Δημοτική Αρχή, καθώς και η έγκαιρη παρέμβαση των υπηρεσιών για την επίλυση των καταγεγραμμένων προβλημάτων.

Μέχρι σήμερα υπεβλήθησαν συνολικά 30 αιτήματα. Διεκπεραιωθήκαν 20 αιτήματα, έχουν δρομολογηθεί 6 αιτήματα, ενώ σε αναμονή βρίσκονται 4 αιτήματα.

Από τα αιτήματα που είναι σε αναμονή, τα περισσότερα είναι σε φάση επεξεργασίας και διευκρινίσεων, κάποια εντάσσονται σε συνολική αντιμετώπιση μέσω του τεχνικού προγράμματος, ενώ κάποια δεν είναι αρμοδιότητας του Δήμου, αν και ειδοποιούνται οι αρμόδιες αρχές για την επίλυσή τους.