ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός εργάτης στο λιμάνι του Πειραιά - Χτυπήθηκε από γερανογέφυρα

Νεκρός εργάτης Πειραιάς
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του
Intime News

Ο 46χρονος εργάτης χτυπήθηκε θανάσιμα από γερανογέφυρα στο λιμάνι του Πειραιά

Τραγικό θάνατο βρήκε 46χρονος εργαζόμενος στην προβλήτα 2 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες χτυπήθηκε θανάσιμα από γερανογέφυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος εργαζόμενος μόλις είχε σχολάσει και επέστρεψε να πάρει από το σημείο κάποια προσωπικά αντικείμενα.

Μετά το δυστύχημα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Tην οδύνη της για τον τραγικό θάνατο του 46χρονου εργαζόμενου στην προβλήτα 2 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, εκφράζει με ανακοίνωσή της η DPort Services, η ελληνική εταιρεία που έχει αναλάβει την υποστήριξη της λειτουργίας και της διαχείρισης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά για λογαριασμό της ΣΕΠ Α.Ε.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, «ο εκλιπών βρισκόταν για άγνωστο λόγο, στην απογευματινή βάρδια και ώρα 17:16 της 25ης Οκτωβρίου του 2021, πλησίον της γερανογέφυρας νούμερο 10 του Προβλήτα ΙΙ. Η γερανογέφυρα ξεκίνησε να κινείται με εξαιρετικά αργή ταχύτητα - σύμφωνα με τη συνήθη λειτουργία της - όταν για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους ήρθε σε επαφή με τη γέφυρα, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο».

Η DPort Services αναφέρει εξάλλου ότι «τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η αρμόδια Λιμενική Αρχή, το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων και Τεχνικών Ασφαλείας της DPort Services».

«Σύσσωμη η διοίκηση και οι εργαζόμενοι συνάδελφοι του εκλιπόντος στο λιμάνι, εκφράζουν την οδύνη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Η εταιρεία DPort Services σε ένδειξη πένθους, ανακοινώνει παύση εργασιών έως αύριο 26 Οκτωβρίου και ώρα 23:00».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός - Λέκκας στο Newsbomb.gr: Ο λόγος που έγινε αισθητός σε όλη την Αθήνα

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Η «άγνωστη» Φώφη Γεννηματά και η κατάρα του καρκίνου που ταλαιπώρησε την οικογένειά της