ΕΛΛΑΔΑ

Διπλωματικό θρίλερ: Η Ελλάδα ζητά να επιστρέψει στην Τουρκία το πλοίο με τους 400 μετανάστες

Διπλωματικό θρίλερ: Η Ελλάδα ζητά να επιστρέψει στην Τουρκία το πλοίο με τους 400 μετανάστες

Τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης – Ακυβέρνητο το πλοίο νοτιοανατολικά της Κρήτης – Ερωτήματα για το ρόλο της Άγκυρας στην υπόθεση.

Ένα διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες με φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας, που πλέει ακυβέρνητο ανοικτά της Ιεράπετρας, με επιβαίνοντες 400 μετανάστες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκε ότι πλοίο που απέπλυεσε από την Τουρκία πλέει ακυβέρνητο στο νοτιοανατολικό άκρο της Κρήτης.

Το πλοίο ενώ βρισκόταν ανοιχτά της Ιεράπετρας, κάλεσε μέσω 112 ζητώντας βοήθεια. Στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού, όπου προσέδεσε το πλοίο, παραμένοντας στη θαλάσσια περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιούνται διαβουλεύσεις για το πού θα διανυκτερεύσουν οι 400 μετανάστες, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για να επιστρέψει το πλοίο στην Τουρκία μαζί με τους 400 μετανάστες απ' όπου και ξεκίνησε.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πλοίο θα ρυμουλκηθεί στην Κρήτη όπου θα διανυκτρεύσουν οι μετανάστες και το πρωί θα αποφασιστεί ποια θα είναι η τύχη τους, με την Ελλάδα τονίζουμε να ζητά την επιστροφή τους στην Τουρκία με το ίδιο πλοίο.

Ερωτήματα προκαλεί στην υπόθεση ο ρόλος του τουρκικού καθεστώτος και το πώς το «σαπιοκάραβο» έφυγε ανενόχλητο από τις τουρκικές ακτές επιχειρώντας να διασχίσει την Ανατολική Μεσόγειο και να βρεθεί στην Ιταλία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έληξε το θρίλερ στην Ιεράπετρα: Δεν αυτοκτόνησε ο συζυγοκτόνος

«Άτρωτοι» στον κορονοϊό - Το μυστικό των ανθρώπων που δεν αρρωσταίνουν ποτέ από Covid-19

Καιρός: Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα «χτυπήσει» ο κυκλώνας «Νέαρχος»