ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Πάμε για «μαύρη» Τρίτη - Ξεπερνούν ήδη τις 7.500 οι μολύνσεις

Κρούσματα σήμερα: Πάμε για «μαύρη» Τρίτη - Ξεπερνούν ήδη τις 7.500 οι μολύνσεις

Κρούσματα σήμερα: Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και η πανδημία του κορονοϊού το καταφέρνει καθημερινά. Μετά το χθεσινό των 7.335 νέων μολύνσεων, φαίνεται ότι είμαστε κοντά σε ακόμα ένα.

Ένα νέο «μαύρο» ρεκόρ αναμένεται και σήμερα, Τρίτη μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι σημερινές ανακοινώσεις θα κάνουν λόγο για πάνω από 7.500 κρούσματα και ενδεχομένως οι μολύνσεις να φτάσουν ακόμα και τις 8.000.

Και τα δύσκολα θα έρθουν τις επόμενες μέρες, με τις εκτιμήσεις των ειδικών να κάνουν λόγο ακόμα και για 11.000 κρούσματα. Ήδη τα νοσοκομεία της χώρας δέχονται ισχυρές πιέσεις, με τις νοσηλείες ανθρώπων με Covid-19 να αυξάνονται μέρα με τη μέρα και τους επιστήμονες να κάνουν λόγο ακόμα και 600 διασωληνωμένους το επόμενο διάστημα.

Νωρίτερα ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως στην πρωτεύουσα την τελευταία εβδομάδα έχει καταγραφεί μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα που φτάνει στο 60%-65%, κάτι που σημαίνει πως το ερχόμενο 5ήμερο στην Αττική μπορούν να καταγραφούν περισσότερα από 1.550 κρούσματα την ημέρα.

«Το επόμενο 15ήμερο, είναι κρίσιμο», είπε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, προβλέποντας για την πορεία της πανδημίας πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί λέγοντας πως ίσως δούμε τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τα 9.000 ή ακόμα και τα 10.000.

Παρόμοια εφιαλτική πρόβλεψη έκανε και ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης στο Newsbomb.gr. «Σύμφωνα με το μοντέλο της Κρήτης τις αμέσως επόμενες ημέρες τα κρούσματα θα φτάσουν τα 9.000 με 11.000. Μας έχει τρομάξει ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας. Εν τω μεταξύ τώρα στην δεξαμενή των νοσούντων έχουν μπει και αρκετοί συμπολίτες μας που εμβολιάστηκαν ή νόσησαν τον Απρίλιο», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετ

Θεοφάνους: «Είδα τη μητέρα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου»

Δίκυκλα από 100 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε - Δείτε όλη τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές