ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Τι λέει στο Newsbomb.gr η μητέρα που αρνείται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο

Σέρρες: Τι λέει στο Newsbomb.gr η μητέρα που αρνείται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο
Intime - Φωτογραφία αρχείου

Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο η μητέρα των παιδιών από τις Σέρρες αναφερόμενη στα μέτρα κατά του κορονοϊού

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινότητα Αλιστράτης Σερρών, του Δήμου Νέας Ζίχνης, η στάση ενός ζευγαριού που αρνείται να στείλει τα παιδιά του σχολείο λόγω των μέτρων που ισχύουν κατά του κορονοϊού.

Οι γονείς δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να υποβάλλονται σε selft test για τον κορονοϊό αλλά ούτε και να φορούν μάσκες οι οποίες, όπως είναι γνωστό, είναι υποχρεωτικές για την παρακολούθηση των μαθημάτων. Έτσι προτιμούν να τα κρατούν σπίτι με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εκπαίδευσή τους.

Η οικογένεια έχει έξι παιδιά, εκ των οποίων δύο πάνε στο Δημοτικό, δύο πάνε στο Γυμνάσιο και δύο δεν πάνε καθόλου σχολείο καθώς είναι πολύ μικρά.

«Δεν πρόκειται να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο»

Το Newsbomb.gr μίλησε με τη μητέρα των παιδιών, κυρία Χριστίνα Καρακούση, η οποία εμφανίστηκε αποφασισμένη να μην στείλει τα παιδιά της στο σχολείο μέχρι τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί κατά του κορονοϊού να καταργηθούν.

«Από πέρσι ήμουν αρνητική με αυτά τα μέτρα. Δεν συναινώ σε καμία ιατρική πράξη ούτε όσον αφορά σε εμένα, ούτε όσον αφορά στα παιδιά μου. Ούτε self test, ούτε μάσκες. Ερχόντουσαν τα παιδιά σπίτι και ήταν γεμάτα σπυράκια από τις μάσκες. Δεν το άντεχαν άλλο αυτό. Με αυτά τα μέτρα παραβιάζεται το Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα» ανέφερε.

«Έχει γίνει μήνυση κατά των διευθυντών και των καθηγητών»

Στη συνέχεια η κυρία Καρακούση σημείωσε πως έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος διευθυντών και καθηγητών για αυτή την κατάσταση προσθέτοντας πως έχει απευθυνθεί και στον εισαγγελέα.

«Ένας από τους καθηγητές έκανε επίθεση σε ένα από τα παιδιά μου και είπε ότι αν δεν φορέσεις μάσκα οι γονείς σου θα καταλήξουν φυλακή. Έχουν ήδη μηνυθεί διευθυντές και καθηγητές και έχω κάνει καταγγελία και στον εισαγγελέα. Μιλάμε για παραβίαση του Συντάγματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει κορονοϊός. Υπάρχει αλλά δεν είναι αυτό που λένε, είναι μία γρίπη, γι’ αυτό είμαι και κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού» τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Κυριαζής: «Αυτή είναι η ιστορία μου»

Ομόνοια: Νεαρή καταγγέλλει ότι δύο άνδρες τη νάρκωσαν και την βίασαν μέσα σε διαμέρισμα

Πέθανε η ραδιοφωνική παραγωγός Εύα Μπουντούρη – Το συγκινητικό αντίο του «Εν Λευκώ»