ΕΛΛΑΔΑ

Είδη κομμωτηρίου επαγγελματικής χρήσης: Μόνο αυτοί θα μπορούν να τα αγοράζουν

Είδη κομμωτηρίου επαγγελματικής χρήσης: Μόνο αυτοί θα μπορούν να τα αγοράζουν
INTIME / Φωτογραφεία Αρχείου

Κομμωτική στο σπίτι... τέλος με τη βούλα της κυβέρνησης - Πώς θα πωλούνται τα είδη κομμωτηρίου επαγγελματικής χρήσης

Εμπόδια βάζει η κυβέρνηση στους κατ' οίκον κομμωτές καθώς με απόφασή της η πώληση επαγγελματικών προϊόντων θα γίνεται πλέον μόνο με επαγγελματική ταυτότητα, προκειμένου να αποφευχθούν οι επισκέψεις σε σπίτια εν μέσω Covid-19.

Η προμήθεια επαγγελματικών ειδών κομμωτικής, όπως προβλέπει σχετική τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, θα γίνεται από εδώ και στο εξής με επαγγελματική ταυτότητα και συγκεκριμένα, η πώλησή τους θα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Έτσι - όπως αναφέρει η τροπολογία - περιορίζεται η παροχή υπηρεσιών κομμωτικής σε χώρους εκτός κομμωτηρίων ενώ παράλληλα προστατεύεται η δημόσια υγεία καθώς στους επαγγελματικούς χώρους εφαρμόζονται συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα συγκεκριμένα μέτρα θα έχουν ισχύ τουλάχιστον για το επόμενο 6μηνο.

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε στους επαγγελματίες κατά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι τους με την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης την περασμένη Δευτέρα.
Στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με το Προεδρείο της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων - Κομμωτών Ελλάδος ήταν παρόντες ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ , κ. Γιώργος Καββαθάς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στην ΚΥΑ για τα σούπερ μάρκετ αναφερόταν ότι από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν από σήμερα, Σάββατο τα σούπερ μάρκετ

Κρούσματα σήμερα: Φόβοι για τα Χριστούγεννα από τις προβλέψεις των ειδικών

Το ανατριχιαστικό μήνυμα της Νικολούλη στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: Θα σου θυμίσω εγώ...