ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: Εισαγγελική έρευνα μετά τις δηλώσεις περί μη σωστά στελεχωμένων ΜΕΘ

Βασιλακόπουλος: Εισαγγελική έρευνα μετά τις δηλώσεις περί μη σωστά στελεχωμένων ΜΕΘ
Η τοποθέτηση του καθηγητή προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών
INTIME NEWS / Φωτογραφία αρχείου

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά τις δηλώσεις του καθηγητή της πνευμονολογίας Θεοδώρου Βασιλακόπουλου, ο οποίος ανάφερε ότι στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας, είχαν δημιουργηθεί ΜΕΘ που δεν είχαν στελεχωθεί σωστά, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα. 

Η τοποθέτηση του καθηγητή προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών αυτών καθώς και αν έχουν τυχόν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Βασιλακόπουλος σε δηλώσεις του ανάφερε: «Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας.

Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα».

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης: Κοινωνικό μέρισμα σε εργαζόμενους - Τι είπε για τις εκκρεμείς συντάξεις

Μαραθώνιος Αθήνας 2021: Νικητής ο Κώστας Γκελαούζος - Έσπασε ρεκόρ 17 ετών

Κοντογεώργης στο Newsbomb: Σκέψη για υποχρεωτική τρίτη δόση στους άνω των 65 σε κλειστούς χώρους