ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος, μολότοφ και επέμβαση του Αίαντα - 5 συλλήψεις

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος, μολότοφ και επέμβαση του Αίαντα - 5 συλλήψεις
Πεδίο μάχης το ΑΠΘ
thestival

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από το ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη αμέσως μετά την λήξη της πορείας για την 48η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου - Επενέβη ο «Αίαντας» -  Κουκουλοφόροι ταμπουρώθηκαν μέσα στο Πανεπιστήμιο

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης μετά τη λήξη της πορείας για τον εορτασμό της 48ης εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τα επεισόδια στη συμπρωτεύουσα ξεκινήσαν μόλις οι κουκουλοφόροι, μετά το πέρας της πορείας έφτασαν μπροστά από τη Θεολογική Σχολή, όπου πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περισσότερες από 20 προσαγωγές.

Ομάδα κουκουλοφόρων ταμπουρώθηκε εντός του Πανεπιστημίου και πέταγαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άναψαν και φωτιές εντός του ΑΠΘ.

Νωρίτερα διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, oι συγκεντρωμένοι κατέφθασαν μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ περί τις 19.00 και έκαψαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας την σημαία των ΗΠΑ. Την ώρα που καιγόταν η σημαία τραγουδούσαν το «Πότε θα κάμει ξαστεριά» και το «Ακορντεόν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ. thestival.gr, thesstoday.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δακτύλιος: Δεν ισχύει για την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου

Κορονοϊός: Πέντε νέες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχεται επιδείνωση του καιρού - Η εξέλιξη μέχρι την επόμενη εβδομάδα