ΕΛΛΑΔΑ

Humanity Greece: Ο Εθελοντισμός σε πρώτο πλάνο στην Ελλάδα

Humanity Greece: Ο Εθελοντισμός σε πρώτο πλάνο στην Ελλάδα

Κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στην δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον εθελοντισμό απευθύνει η εθελοντική ομάδα του Humanity Greece.

Όπως λέει η ομάδα που συνέβαλε ενεργά στην επούλωση των πληγών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, «με το νομοσχέδιο αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί να ρυθμίσει για πρώτη φορά στα χρονικά χρόνιες παθογένειες και να δώσει λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν χιλιάδες εθελοντές και οργανώσεις».

«Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη, για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και λειτουργικού πλαισίου για το μέλλον των εθελοντών και των οργανώσεων», αναφέρει.

Η έκκληση του Humanity Greece:

Ο Εθελοντισμός αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την ελληνική κοινωνία, το βλέπουμε και το βιώνουμε καθημερινά πόσο μάλλον τα τελευταία δύο έτη.

Οι εθελοντές προσφέρουν σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη ανιδιοτελώς χωρίς αντάλλαγμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το πρώτο νομοσχέδιο στα χρονικά με θέμα “Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών, εθελοντική απασχόληση και λοιπές διατάξεις”. Είναι μια σημαντική στιγμή για όλους εμάς που η εθελοντική προσφορά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας να συμμετέχουμε ενεργά με προτάσεις και απόψεις. Για ένα μεγαλύτερο κίνημα εθελοντισμού, για μια καλύτερη Κοινωνία.

Με το νομοσχέδιο αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί να ρυθμίσει χρόνιες παθογένειες και να δώσει λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν χιλιάδες εθελοντές.

Για το λόγο αυτό, είναι αναγκαίο οι φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση, διατυπώνοντας απόψεις, προτάσεις και ταυτόχρονα ενθαρρύνοντας τον ουσιαστικό διάλογο για λύσεις και αποτελέσματα.

Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη, για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και λειτουργικού πλαισίου για το μέλλον των εθελοντών και των οργανώσεων μέσα από τη δημιουργία του πρώτου νομικού πλαισίου στην Ελλάδα που κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Μας αφορά όλους και πρέπει να είμαστε παρόντες.

Μπορείτε να συμμετέχετε στην δημόσια διαβούλευση μέχρι την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στις 18.00.

http://www.opengov.gr/ypes/?p=8075

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Νίκος Αντωνιάδης ο δικηγόρος που πρωτοστάτησε κατά των εμβολιασμών

Η απόφαση Μητσοτάκη για πανδημία, εμβολιασμό ηλικιωμένων, σχολεία και Lockdown

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι οδηγίες για ασθενείς που δεν χρήζουν νοσηλείας