ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ξεσπά κόρη δικηγόρου που πέθανε από κορονοϊό - «Κόλλησε σε μνημόσυνο χωρίς μέτρα»

Πάτρα: Ξεσπά κόρη δικηγόρου που πέθανε από κορονοϊό - «Κόλλησε σε μνημόσυνο χωρίς μέτρα»
AP

Αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Οβρυάς θα ψαλεί η Εξόδιος Ακολουθία για τον 62χρονο δικηγόρο Δημήτρη Αλεξόπουλου που έφυγε από τη ζωή μετά από νοσηλεία στη ΜΕΘ για κορονοϊό.

Ο Δημήτριος Αλεξόπουλος ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών. Ενεγράφη στο Μητρώο Ασκουμένων Δικηγόρων στις 5 Νοεμβρίου του 1985 και έκτοτε ασκήθηκε.

Διορίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Πατρών στις 9 Ιουνίου του 1988 και ορκίστηκε στις 29 του ίδιου μήνα, όπου και ενεγράφη στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών. Προήχθη στο Εφετείο Πατρών στις 26 Νοεμβρίου του 2009.

Σύμφωνα με το thebest, ηταν από τους μάχιμους δικηγόρους της Πάτρας με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια.

Ο 60χρονος δικηγόρος αφήνει πίσω του, τη σύζυγό του Χριστίνα και τα δύο παιδιά του, Ναταλία και Αποστόλη.

«Κόλλησε σε ένα μνημόσυνο μαζί με άλλους 25»

Όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» η κόρη του Ναταλία Αλεξοπούλου, ο πατέρας της κόλλησε κορωνοϊό σε θρησκευτική τελετή.

«Ο πατέρας μου ήταν σε ένα μνημόσυνο και από τους σαράντα που παρευρίσκονταν κόλλησαν οι είκοσι πέντε, οι οποίοι εκδήλωσαν συμπτώματα αμέσως μετά. Δυστυχώς, δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας από τους παριστάμενους στην τελετή, βασιζόμενοι στην πεποίθηση ότι στον οίκο του Θεού ο ιός δεν μεταδίδεται. Κάτι, που αποδείχθηκε εγκληματικά λανθασμένο. Εκτός από τον πατέρα μου, νόσησαν και άλλοι εκ των οποίων δύο δίνουν τη δική τους μάχη στην ΜΕΘ του ΠΓΝΠ. Εύχομαι και ελπίζω ότι αυτοί έστω θα τα καταφέρουν, για να μην βιώσουν οι δικοί τους άνθρωποι τον τεράστιο πόνο που βιώνουμε εμείς…», δηλώνει στην «Γνωμη» η κόρη του, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν ιδίως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, είτε έχουν νοσήματα είτε όχι, για να θωρακίσουν τον οργανισμό τους.

Και προσθέτει: «Ο πατέρας μου ήταν άνθρωπος βαθιά θρησκευόμενος, ακολούθησε πιστά τις χριστιανικές αρχές του σ’ όλη τη διαδρομή της ζωής μέχρι και το τέλος. Υπηρετούσε επί σειρά ετών ως επίτροπος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Οβρυάς. Δυστυχώς, δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Είχε έναν φόβο, μήπως προδώσει την πίστη του και δεν το είχε κάνει- όμως έπαιρνε τα μέτρα προφύλαξης- παρά το γεγονός που εμείς του είχαμε επισημάνει τα οφέλη. Όμως, είχε έναν έντονο δισταγμό για τους κινδύνους. Εμάς, όμως, δεν μας απέτρεψε. Εγώ, ο αδελφός μου και η μητέρα μου είμαστε εμβολιασμένοι πλήρως και ίσως αυτός ήταν ο λόγος που δεν κολλήσαμε».

Από τα ήπια συμπτώματα, στη ραγδαία επιδείνωση

Μέσα από την εμπειρία που είχε η οικογένειά της υπογραμμίζει πως ο ιός είναι πολύ ύπουλος, στην αρχή εκδηλώνεται με πολύ ήπια συμπτώματα αλλά στην πορεία επιδεινώνεται ραγδαία.

«Όλα ξεκίνησαν, στις 31 Οκτωβρίου 2021 όταν εκδηλώθηκαν τα πρώτα ήπια συμπτώματα, δέκατα και βήχα. Ο γιατρός του χορήγησε αντιβίωση στο σπίτι και παρέμεινε στο σπίτι, μέχρι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, οπότε και τα συμπτώματα έγιναν σοβαρά και τον πήγαμε στο Νοσοκομείο. Μπήκε για νοσηλεία στις 5 Νοεμβρίου, ήταν σταθερή η κατάστασή του μέχρι την περασμένη Παρασκευή οπότε μας ειδοποίησαν για ραγδαία επιδείνωση. Τη Δευτέρα το βράδυ τον διασωλήνωσαν, αλλά οι γιατροί- οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για να σώσουν ζωές- μας ειδοποίησαν πως η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ σοβαρή και να περιμένουμε το μοιραίο. Δυστυχώς, το βράδυ της Τετάρτης μας ειδοποίησαν πως «έφυγε»… Αυτό που μας έχει συντρίψει είναι ότι όταν τους ρωτήσαμε εάν καθυστερήσαμε, μας απάντησαν πως εάν είχε εμβολιαστεί θα το είχε περάσει ήπια και θα τα είχε καταφέρει. Γι’ αυτό καλούμε όλους να κάνουν το εμβόλιο, είναι η μοναδική ασπίδα απέναντι στον ύπουλο και θανατηφόρο ιό…», καταλήγει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έγινε το τροχαίο με τους επτά νεκρούς και οκτώ τραματίες στην Εγνατία: Εικόνες ντοκουμέντο

Τζένη Μπαλατσινού: Κινδύνευσε η ζωή μου στην τελευταία εγκυμοσύνη – Φύλακας-άγγελος μου ο Κικίλιας

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία