ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Μάχη» για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ Covid στη Βόρεια Ελλάδα - Στο 99% η κάλυψη

Κορονοϊός: «Μάχη» για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ Covid στη Βόρεια Ελλάδα - Στο 99% η κάλυψη
ap

Ο κορονοϊός «σαρώνει» τη Βόρεια Ελλάδα, δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κατάσταση όσον αφορά την διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ.

Με τα πλέον μελανά χρώματα περιγράφουν οι ειδικοί την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στις «κοκκινισμένες» - λόγω κορoνοϊού - Περιφερειακές Ενότητες. Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να σημειώνει αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων, για δεύτερη φορά μέσα διάστημα λίγες ημέρες χθες Παρασκευή 19 Νοεμβρίου κατέγραψε νέα αύξηση, με 1.303 νέες μολύνσεις.

Για την αφόρητη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και για την σημασία που έχει η τρίτη δόση του εμβολίου, μίλησε στο ΣΚΑΙ, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Όπως ανέφερε η κ. Παγώνη η κάλυψη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας ) έχει αγγίξει το 99%, ενώ στην επικράτεια αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 93%.

Η ίδια χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση, ενώ τόνισε πως «πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να πάμε μπροστά, δεν μπορούμε να λέμε κάθε τρεις και λίγο να προστίθενται νέα μέτρα»

Λίγο καλύτερα φαίνεται πως είναι τα πράγματα στην Αττική, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα της προέδρου του ΕΙΝΑΠ η κάλυψη των ΜΕΘ στην περιφέρεια αυτή ανέρχεται στο 88%

Όσον αφορά στην χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης, προέταξε την σημασία της για όλους αλλά ιδιαίτερα για τα άτομα άνω των 60 ετών και για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Μετά το εξάμηνο μειώνεται η αντίσταση στον ιό. Αν δεν γίνει η τρίτη δόση, τα άτομα αυτά δεν θα έχουν άμυνα και δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ιό με κίνδυνο να φτάσουν ως τις ΜΕΘ.

Πέθανε 19χρονος από κορονοϊό στο «Ιπποκράτειο»

Άλλη μια τραγική απώλεια ενός νέου ανθρώπου που νόσησε με κορονοϊό μετρά η Θεσσαλονίκη με έναν 19χρονο ανοσοκατεσταλμένο να αφήνει την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Παρασκευής στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ ο 19χρονος, ο οποίος 11 χρόνια νωρίτερα είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού στο ίδιο νοσοκομείο, δεν είχε εμβολιαστεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο νεαρός είχε εισαχθεί για νοσηλεία λόγω κορονοϊού στις 13 Οκτωβρίου και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο νοσοκομείο παραμένει για νοσηλεία συνεχίζοντας να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή το βρέφος 4,5 μηνών που μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη από την Κομοτηνή.

Πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης έχουν φτάσει τα πρώτα 50 φύλλα επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών που αναμένεται να παραδοθούν μέσα στην ημέρα προκειμένου οι γιατροί στη συνέχεια αύριο, Σάββατο, να παρουσιαστούν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας μετά την ενεργοποίηση του μέτρου από σήμερα στις 8 το πρωί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΕΜΑ: Συμβουλές για τη χορήγηση του χαπιού της Merck κατά του κορονοϊού

Έρχεται στην Ελλάδα ο Ισπανός ΥΠΕΞ για να ξεκαθαρίσει το θέμα με την Τουρκία - Επικοινωνία με Δένδια

Ιωάννα Τούνη: Η απάντησή της μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο (video)