ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Επεισόδια με επίκεντρο τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη

Βίντεο: Επεισόδια με επίκεντρο τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη

Πρωτοφανής έκτασης επεισόδια διαδραματίστηκαν στο χώρο του Πνευματικού κέντρου Τρίπολης μετά την απόφαση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργου Πουλοκέφαλου να διακόψει οριστικά την συνεδρίαση και να την συνεχίσει την Πέμπτη.

Ο λόγος της διακοπής ήταν η χειροδικία σε βάρος του περιφερειακού συμβούλου κ. Στεφανόπουλου από την Αργολίδα για την στάση που τήρησε και για τη θέση που πήρε κατά και μετά την ψηφοφορία και την απόρριψη της πρότασης του περιφερειάρχη για παραπομπή του θέματος στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Στη διάρκεια του διαλείμματος ο κ. Στεφανόπουλος έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων από τους παριστάμενους κατοίκους και μάλιστα έκανε λόγο στον πρόεδρο για χειροδικία εναντίον.

Έτσι μετά την ολιγόλεπτη διακοπή και ενώ είχε αποφασιστεί αρχικά να συνεχιστεί η συζήτηση και να ληφθεί απόφαση επί της μελέτης για τη μονάδα βιοαερίου στο Μπέλμπερη της Μαντινείας, ο πρόεδρος μίλησε για εκτροχιασμό του συμβουλίου και της δημοκρατίας αλλά και για πρωτοφανή κατάσταση. Χωρίς να το πολυσυζητήσει και παρά τις διαφωνίες που ακούστηκαν διέκοψε το συμβούλιο για την Πέμπτη.

tatoul2

Ενώ λοιπόν όλοι περίμεναν ότι τελικά θα λαμβάνονταν απόφαση, ενοχλήθηκαν με τη διακοπή και όταν ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης αποχώρησε, τον περικύκλωσαν και δεν τον άφηναν να βγει από την αίθουσα. Μάλιστα ακούστηκαν φωνές που έλεγαν «κλείστε την πόρτα - μην τον αφήνετε να βγει έξω», ενώ άλλοι φώναζαν «αίσχος».

Σύμφωνα με το arcadiaportal, στο απυρόβλητο δεν έμειναν ούτε και άλλοι σύμβουλοι, όπως ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας καθώς οι κάτοικοι του τα «έψαλλαν» έξω από το πνευματικό κέντρο, όταν είχαν ηρεμήσει λίγο τα πνεύματα.

Κάποιοι μάλιστα, είχαν κροτίδες και βεγγαλικά μαζί τους και τα πέταξαν, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να σκάσουν στα πόδια του περιφερειάρχη.

tatoul3

Όλη αυτή η κατάσταση προκάλεσε και την περιέργεια των δημοτικών συμβούλων της Τρίπολης που κατέβηκαν από την επάνω αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο για να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα...

Για πρώτη φορά υπήρξε πάντως τέτοια ένταση στην περιοχή, σε συνεδρίαση εκλεγμένου οργάνου.