ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Στη φυλακή ο δράστης που προσπάθησε να βιάσει γυναίκα στο Αβδού

Βαριά καμπάνα από το δικαστήριο στον άνδρα που αποπειράθηκε να βιάσει μία γυναίκα στην Κρήτη
Βαριά καμπάνα από το δικαστήριο στον άνδρα που αποπειράθηκε να βιάσει μία γυναίκα στην Κρήτη
Φωτογραφία αρχείου - Intime

Τον δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο για την επίθεση στη γυναίκα στην Κρήτη ποινή κάθειρξης εννέα ετών και οκτώ μηνών χωρίς αναστολή

Απόφαση με πολλαπλά μηνύματα ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και την κακοποίηση γενικότερα των γυναικών, αποτελεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νεαπόλεως η οποία στέλνει στη φυλακή έναν άνδρα που επιτέθηκε με σεξουαλικά κίνητρα σε μία γυναίκα που περπατούσε αμέριμνη σε δρόμο στο Αβδού.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταδικαστική με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή κάθειρξης εννέα ετών και οκτώ μηνών χωρίς αναστολή, πράγμα που σημαίνει ότι ο δράστης επιστρέφει στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της δίκης που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, ο δράστης από τη Ρουμανία, υποστήριξε ότι η Βιργινία Κωστάκη, το θύμα του, τον κορόιδεψε και γι'αυτό τον λόγο της επιτέθηκε.

Υπενθυμίζεται πως ο άνδρας την προσέγγισε κάνοντάς της ανήθικες προστάσεις. Στην προσπάθειά της να αντισταθεί, εκείνος της επιτέθηκε, την έριξε κάτω και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή αφού πρώτα όμως το θύμα υπέστη σοβαρό χτύπημα στα χέρια.

Το ekriti και το Ράδιο Κρήτη επικοινώνησαν με το θύμα της επίθεσης κ. Κωστάκη η οποία δήλωσε ικανοποιημένη και φανερά ανακουφισμένη. από την απόφαση του δικαστηρίου.

«Οι γυναίκες πρέπει να είμαστε δυνατές και να μιλάμε» σχολίασε το θύμα της επίθεσης και ευχαρίστησε τόσο την αστυνομία της Χερσονήσου που την επόμενη ημέρα κιόλας ημέρα συνέλαβε τον δράστη όσο και την ελληνική δικαιοσύνη για την απόφαση που πήρε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμός: Αυτές είναι οι νέες οδηγίες για την τρίτη δόση – Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει

Νέα μέτρα: Πώς μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Κώστας Ραπτόπουλος