ΕΛΛΑΔΑ

«Πόλεμος» στο Twitter για νέο lockdown στην Ελλάδα

«Πόλεμος» στο Twitter για νέο lockdown στην Ελλάδα

Στην Κεντρική Ευρώπη η σκιά του lockdown σκεπάζει τη μία μετά την άλλη χώρα και στην Ελλάδα, παρά τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών στελεχών, οι πολίτες έχουν αρχίσει να ανησυχούν βλέποντας τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται όσο φτάνουμε προς τον Δεκέμβριο.

Η Αυστρία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο καθολικό lockdown 20 ημερών, η Γερμανία λίγο πριν από την επιβολή του και περιοχές της Ισπανίας ετοιμάζονται για νέους αυστηρούς περιορισμούς. Φυσιολογικό και επόμενο οι Έλληνες έχοντας ήδη στην πλάτη δύο παρατεταμένα lockdown και με τα κρούσματα να παραμένουν σε σταθερά υψηλά, να ανησυχούν για την επιβολή ενός τρίτου, το οποίο θα φέρει ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα στην πολύπαθη οικονομία, αλλά και στην ψυχολογία των πολιτών.

Από την άλλη τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και τα κυβερνητικά στελέχη σε δηλώσεις τους έχουν επανειλημμένως διαμηνύσει πως η χώρα δεν ξανακλείνει, καθώς θα έδιναν λάθος μήνυμα σε όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν και θα αδικούσαν αυτούς που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και θα προβούν στην τρίτη δόση του εμβολίου.

Τις τελευταίες ώρες στο Twitter με αφορμή τις εξελίξεις στην Ευρώπη το #lockdown έχει γίνει και πάλι trend με πάνω 4.700 tweets και αρκετούς χρήστες να εκφράζουν με σιγουριά ότι το καθολικό λοκντάουν είναι προ των πυλών και στη χώρα μας, αφού το ΕΣΥ δοκιμάζεται και θα συνεχίσει όσο παραμένουν σε τέτοια επίπεδα οι μολύνσεις.

Άλλοι πάλι είναι πιο ψύχραιμοι, ενώ υπάρχουν και οι λογαριασμοί που διαδίδουν πως η απόφαση για το καθολικό Lockdown έχει ληφθεί δίνοντας ακόμη και... ημερομηνία.

Δείτε κάποιες αντιδράσεις:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Στραβελάκης: Η αλήθεια για τον κορονοϊό και τα τρία ψευδώς αρνητικά τεστ

Κρούσματα σήμερα: 8.100 νέα - 91 θάνατοι και 597 διασωληνωμένοι

Βουλγαρία: Η τραγική ειρωνεία με τον οδηγό του λεωφορείου & οι περιγραφές με τα στοιβαγμένα πτώματα