ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν self test σε όλους: Πότε θα χορηγηθούν

self test
Τη χορήγηση δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες τόσο τον Δεκέμβριο όσο και τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Τη χορήγηση δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες τόσο τον Δεκέμβριο όσο και τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά και τη χορήγηση δύο δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως του αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι.

Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μέτρο αυτό εντάσσεται στη λογική της πρόληψης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διατεθεί δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα.

«Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύπτοντας ότι η Πολιτική Προστασία έχει εξασφαλίσει 20 εκατομμύρια self-test επιπλέον και για τις ανάγκες των σχολείων.

Τα νέα μέτρα

Όπως πρώτο είχε γράψει το Newsbomb.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16/1, αλλιώς θα τους επιβάλλεται 100 ευρώ πρόστιμο τον μήνα που θα πηγαίνει σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ μετά από σχετική διασταύρωση των στοιχείων. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη «από τους 580.000 μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, δυστυχώς μόνο 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν εντός του μήνα Νοεμβρίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Δολοφονία στην Πεύκη εξιχνιάστηκε μετά από 11 χρόνια: Ο δράστης συνελήφθη στη Γαλλία

Αρπαγή 30χρονης: Το γκρι αυτοκίνητο και τα αλβανικά – Η κατάθεση του θύματος

Ρoή Ειδήσεων