ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 6.300 οι νέες μολύνσεις – Αγωνία για τους θανάτους

Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 6.300 οι νέες μολύνσεις – Αγωνία για τους θανάτους
Πάνω από τις 6.000 μολύνσεις σήμερα
INTIME

Κρούσματα σήμερα: Τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεπερνούν τα 6.300.

Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως δίνουν οι γιατροί κάθε μέρα στα νοσοκομεία της χώρας. Οι αριθμοί πιέζουν και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν λιγοστεύουν.

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ώθησε την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, ωστόσο αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε εμβολιασμένους και μη, καθώς ο πρωθυπουργός στην χθεσινή εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16/1, αλλιώς θα τους επιβάλλεται 100 ευρώ πρόστιμο τον μήνα.

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ χθες Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ανέρχονται σε 7.486 το τελευταίο 24ωρο, ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία και για τις αντοχές του ΕΣΥ, καθώς οι διασωληνωμένοι έφτασαν στους 664.

Σήμερα Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου τα νέα κρούσματα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, το απόγευμα θα κυμανθούν από 6.300 έως 6.700, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Νίκου Τζανάκη, καθηγητή Πνευμονολογίας, όπως δήλωσε o ίδιος μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Μανωλόπουλος: Αν η Όμικρον είναι επιβαρυντική, μπορεί να ενσωματωθεί και έχουμε και τρίτη έκδοση

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, επισήμανε ότι είναι επιφυλακτικός για το αν θα επιβαρύνει την πανδημία. «Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δε δείχνουν άτομα που νοσούν σοβαρά, αν και φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικό. Όσον αφορά στα εμβόλια, αν και είχαμε αντιφατικές δηλώσεις από τις εταιρείες, νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να μη λειτουργούν. Μπορεί να μειωθεί λίγο η αποτελεσματικότητα τους. Ήδη οι εταιρείες επικαιροποιούν τα εμβόλια και από την άνοιξη και μετά θα έχουμε τη νέα έκδοση του εμβολίου. Αν η Όμικρον είναι επιβαρυντική, μπορεί να ενσωματωθεί και έχουμε και τρίτη έκδοση, αλλά αυτό δεν επηρεάζει άμεσα», επισήμανε ο κ. Μανωλόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι όλα τα μέτρα παίζουν κάποιο ρόλο και σημείωσε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ουρά για το εμβολιαστικό κέντρο, τόσο μικρότερη θα είναι η πίεση στα νοσοκομεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Πώς αντέδρασε ο πιλότος όταν έμαθε για την αλλαγή του επωνύμου της Λυδίας

Συγκλονίζει ο Νίκος Στραβελάκης μέσα από το νοσοκομείο: Έτσι με χτύπησε ο κορονοϊός

Το αντισυνταγματικό πρόστιμο των 100 ευρώ, οι πονοκέφαλοι για την ΑΑΔΕ και ο κίνδυνος για το Δημόσιο