ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Αιτωλίας: Πληροφορίες ότι αρνείται τη διασωλήνωση, ζητά την προσευχή των πιστών

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας
Δραματικές φαίνεται ότι είναι οι ώρες για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά, που νοσηλεύεται με κορονοϊό

Δραματικές φαίνεται ότι είναι οι ώρες για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά, που νοσηλεύεται με κορονοϊό

Στο νοσοκομείο συνεχίζει τη μάχη του με τον κορονοϊό ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς ο οποίος εισήχθη για νοσηλεία το απόγευμα της Τετάρτης.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας agrinionews.gr αναφέρουν ότι οι γιατροί κρίνουν πλέον αναγκαία τη διασωλήνωσή του με τον ίδιο να φέρεται να την αρνείται επίμονα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες σε περίπτωση που τελικώς διασωληνωθεί εξετάζεται το ενδεχόμενο διακομιδής του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμό» στην Αθήνα.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να εισαχθεί για νοσηλεία σε νοσοκομείο παρά τις εισηγήσεις των ιατρών και τις εκκλήσεις των οικείων του, τελικά, όμως, το απόγευμα της Τετάρτης διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου του χορηγήθηκε οξυγόνο και σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του .

Στην πορεία όμως οι γιατροί συνέκλιναν στην άποψη πως τα δεδομένα επιβάλλουν διασωλήνωση και τότε ξεκίνησε ένας νέος κύκλος «διαβουλεύσεων» χωρίς προς το παρόν κατάληξη.

Η Μητρόπολη την Τετάρτη εξέδωσε ανακοίνωση για την υγεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά στην οποία, όπως αναφέρεται «ο σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό».

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

«Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και αντιμετωπίζοντας ήπια τα συμπτώματα του κορονοϊού παρέμεινε στην οικία του, υπό την καθοδήγηση των ιατρών του.

Σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) το απόγευμα κρίθηκε απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς του να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου για πιο άμεση παρακολούθηση.

Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παρθένα Κουτμερίδου: Η συγκίνηση για το μωρό που σώθηκε, ο φόβος και το τραγικό τέλος (vid)

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Αυτός είναι ο διοικητής που βρέθηκε με 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο

Γονικές παροχές: Το αδιαχώρητο επικρατεί σε δήμους, εφορίες και συμβολαιογραφικά γραφεία