ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Πιο διεισδυτικό το στέλεχος της μετάλλαξης Όμικρον - Μάλλον θα επικρατήσει

Τζανάκης μετάλλαξη Όμικρον
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε στο Newsbomb.gr
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Νίκος Τζανάκης μίλησε στο Newsbomb.gr για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, εκτιμώντας ότι θα επικρατήσει. 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μίλησε στο Newsbomb.gr για τη μετάλλαξη Όμικρον, την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και την απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών.

Με αφορμή τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της μετάλλαξης Όμικρον για το αν θα υπάρξει ευρεία διασπορά και επιβάρυνση του συστήματος υγείας, ο κ. Τζανάκης ότι «δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά το αν θα υπάρξει επιβάρυνση, αλλά φαίνεται ότι το νέο στέλεχος θα επικρατήσει», υπογραμμίζοντας ότι το στέλεχος της νέας μετάλλαξης είναι «διεισδυτικό».

Σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε ότι «όλο και πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι τα εμβόλια καλύπτουν τη νέα μετάλλαξη ως προς τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο».

Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών, ο κ. Τζανάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: « Επιτέλους πάρθηκε ένα μέτρο δημόσιας υγείας», συμπληρώνοντας ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κάμψη της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, ο Νίκος Τζανάκης επισήμανε ότι θα μπορούσε να επεκταθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας – με την προϋπόθεση ότι θα φέρει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα – λέγοντας το μέτρο θα μπορούσε να συμπεριλάβει κατηγορίες όπως τους εργαζομένους στην εστίαση, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στον δημόσιο τομέα που συναναστρέφεται με κόσμο.

Τέλος, ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι «εθνική επιταγή» για να ξεφύγουμε από αυτή την πανδημία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα: Το «βαθύ λαρύγγι» και ο φάκελος που έκαψε τους αστυνομικούς – Τα «ριχτάδικα» και ο κηπουρός

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτός είναι ο «ασθενής μηδέν» στην Ελλάδα – «Είμαι σε ένα δωμάτιο μόνος μου»

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα