ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Self test για όλους: Δωρεάν έλεγχοι στους πολίτες από τη Δευτέρα (6/12), ενόψει εορτών

Δωρεάν self test για όλους
Ποιες οι ημερομηνίες που θα μπορούν οι πολίτες να προμηθευτούν δωρεάν self test από τα φαρμακεία
Intime News

Προσπάθεια της κυβέρνησης για «έλεγχο» της πανδημίας, με δωρεάν self test από τη Δευτέρα, ώστε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι ασφαλή για όλους

Από τη Δευτέρα ξεκινά το μέτρο της κυβέρνησης με τα δωρεάν self test σε όλο τον ενήλικο προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία ενόψει των εορταστικών ημερών.

Στόχος του προαιρετικού μέτρου, να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, λόγω της μεγαλύτερης κινητικότητας, που παρατηρείται παραδοσιακά εκείνες τις ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, από τις 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022-7/1/2022.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιοριστεί το ιικό φορτίο και η κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολες ώρες για τον Χρήστο Σαρτζετάκη - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Λαϊκού»

H νέα ταυτότητα στο κινητό μας: Βιβλιάριο υγείας, δίπλωμα οδήγησης, και ταυτοποίηση σε μία εφαρμογή

Λουκία Πιστιόλα: Ευχόμουν ο πατέρας μου να πεθάνει δευτερότριτο για να είμαι στην κηδεία (vid)