ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Από τα Προπύλαια ξεκίνησαν οι μαθητές για την πρώτη πορεία

Ξεκίνησαν οι πρώτες συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Ξεκίνησαν οι πρώτες συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
newsbomb.gr

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κάλεσμα έχουν απευθύνει για τις 18.00 το απόγευμα κόμματα της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου

Συγκεντρώσεις και πορείες μνήμης για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα πριν από 13 χρόνια είναι προγραμματισμένες για σήμερα Δευτέρα.

Λίγο πριν τις 13.00 μετά το μεσημέρι μαθητές, φοιτητές και μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ξεκίνησαν από τα Προπύλαια με προορισμό την Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα ανάμεσα στα οποία και το «εμείς θα πουμε την τελευταία λεξη. Αυτές οι μέρες ειναι του Αλέξη». Λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα και ολοκληρώθηκε.

Παράλληλα κάλεσμα για τις 18.00 το απόγευμα έχουν απευθύνει κόμματα της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις προγραμματίζονται στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, τα Γιάννενα, την Ξάνθη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Να σημειωθεί πως το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τα μέτρα που λαμβάνονται ενόψει της σημερινής επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου περιλαμβάνει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστούς σταθμούς του Μετρό.

Ειδικότερα, λόγω των συγκεντρώσεων για την επέτειο Γρηγορόπουλου θα κλείσουν σταθμοί του Μετρό με πρώτο αυτόν στο «Πανεπιστήμιο» που θα κλείσει στις 10:30 σήμερα το πρωί ενώ παρόμοια μέτρα θα ισχύσουν και το απόγευμα.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στο 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω

Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο 1ο ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 100 νεαροί έκλεισαν δύο από τις τρεις λωρίδες στη Θηβών στο ρεύμα προς Πειραιά και έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Η ένταση προκλήθηκε με αφορμή τη «μαύρη» επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάπας Φραγκίσκος: Παραπάτησε μπαίνοντας στο αεροπλάνο λόγω των ισχυρών ανέμων

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Η νέα πρόβλεψη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

«Η Φάρμα»: Άρχισαν τα πρώτα... ακατάλληλα πλάνα - Ηλιάδη και Μπάστα βάζουν... φωτιά στα ντουζ

Πύρρος Δήμας: Είναι ζευγάρι με την Αφροδίτη Σκαφίδα