ΕΛΛΑΔΑ

Προϊόντα «μαϊμού»: Πρόστιμα 24.750 ευρώ από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς

Βαριά πρόστιμα έριξε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε σε Αττική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Κεντρική Μακεδονία
Βαριά πρόστιμα έριξε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε σε Αττική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Κεντρική Μακεδονία
Intime - Φωτογραφία αρχείου

Οι έλεγχοι για παράνομο εμπόριο και προϊόντα μαϊμού έγιναν την περασμένη εβδομάδα σε Αττική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Κεντρική Μακεδονία

Πρόστιμα συνολικού ύψους 24.750 ευρώ επέβαλε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα σε Αττική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Κεντρική Μακεδονία, με σκοπό την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, περιλαμβανομένης της διακίνησης προϊόντων μαϊμού.

Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, σχετικά με την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας:

Κατά το χρονικό διάστημα από 29.11.2021 έως και 05.12.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 191 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 41 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Κεντρική Μακεδονία.

Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 24.750 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017) και του ν. 4712/2020 που αφορά την τροποποίηση του άρθρου 11 του ν. 3377/2005 Διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.

Κατασχέθηκαν 877 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάπας Φραγκίσκος: Παραπάτησε μπαίνοντας στο αεροπλάνο λόγω των ισχυρών ανέμων

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Η νέα πρόβλεψη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

«Η Φάρμα»: Άρχισαν τα πρώτα... ακατάλληλα πλάνα - Ηλιάδη και Μπάστα βάζουν... φωτιά στα ντουζ

Πύρρος Δήμας: Είναι ζευγάρι με την Αφροδίτη Σκαφίδα