ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορίες ανηλίκων: Ξυλοδαρμοί και απειλές για… ένα ευρώ

Συμμορίες ανηλίκων: Ξυλοδαρμοί και απειλές για… ένα ευρώ
Άγουρες συμμορίες στα πρότυπα μαφίας προκαλούν φόβο και τρόμο σε μικρούς και μεγάλους, με την ΕΛ.ΑΣ να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό μελών συμμοριών ανηλίκων

Οργιάζουν οι συμμορίες ανηλίκων στο κέντρο της Αθήνας, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να αποτελούν πλέον επικίνδυνη ζώνη.

Συμμορίες ανηλίκων απειλούν, χτυπούν και κλέβουν συνομηλίκους τους ακόμα και για ένα ευρώ. Ανάμεσα στις συμμορίες αυτές και ένας 7χρονος, ο οποίος κρατούσε μαχαίρι.

Όλα αυτά στο κέντρο της Αθήνας, στο μετρό του Συντάγματος.

«Εγώ προσωπικά φοβάμαι να κυκλοφορήσω. Πλέον δε λέω ότι θα μπω στο λεωφορείο και θα φτάσω στον προορισμό μου. Μπαίνω σ’ ένα λεωφορείο και σκέφτομαι μη φορέσω αυτό και με κοιτάξουν στραβά, ίσως και δεν φτάσω σπίτι μου. Η έννοια των ΜΜΜ έχει αλλοιωθεί πλέον, δε μεταφέρεσαι απλά φοβάσαι».

Όλο κ περισσότεροι νέοι δηλώνουν πως έχουν πέσει θύματα επιθέσεων από νεαρά άτομα μέσα στο μετρό, που τους ζητούσαν να τους δώσουν κινητό και χρήματα.

Όπως λένε μιλώντας στην κάμερα του Mega, πλέον επικρατεί ο φόβος κάθε φορά που μπαίνουν στα ΜΜΜ.

«Μου είχανε ανοίξει τσάντες, εγώ προσωπικά έχω κάνει αίτημα δύο φορές για κλοπή ταυτότητας γιατί σήμερα είναι λίγο περίεργα τα πράγματα. Μπαίνεις μέσα στο μετρό και νοιώθεις έναν φόβο. Φοβάσαι γιατί θα μπεις μέσα και θα σου κάνουν κακό».

Για μόλις 1,5 ευρώ δέχθηκε επίθεση από 8 ανήλικους στο Περιστέρι ένας 13χρονος το βράδυ του Σαββάτου. Οι ληστές όμως δεν έμειναν ικανοποιημένοι.

Ένας από τη συμμορία τον χτύπησε με γροθιές στο στομάχι, το παιδί δίπλωσε από τον πόνο και έπεσε στο έδαφος. Και τότε ο δράστης έψαξε τις τσέπες του χωρίς όμως να βρει κάτι παραπάνω.

«Εμένα με πλησίασε κάποιος που μου ζήτησε το κινητό μου για να πάρει ένα τηλέφωνο, δεν είχα τίποτα ούτε κλειδιά, ούτε ψιλά και του είπα δεν έχω. Μου έβαλε το χέρι μέσα στην τσέπη χωρίς να το καταλάβω και μετά μόλις το έβαλα κι εγώ το αντιλήφθηκα και του είπα να το βγάλει».

Πλέον, όπως λένε, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το μετρό γιατί πρέπει να πάνε στη δουλειά τους, όμως το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι ο φόβος.

«Ήμουν 13 στα 14 κι ο τύπος παίζει να ήταν τουλάχιστον 28. Μου ήρθανε δύο άτομα, στην αρχή πολύ φιλικά με ρώταγαν από πού είσαι, τι κάνεις και μόλις κατέβηκα αλλάξανε ξαφνικά. Μου επιτεθήκανε και μου πήρανε το κινητό, εγώ δεν μπορούσα να κάνω κάτι».

Άγουρες συμμορίες στα πρότυπα μαφίας προκαλούν φόβο και τρόμο σε μικρούς και μεγάλους, με την ΕΛ.ΑΣ να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό μελών συμμοριών ανηλίκων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του Mega:

Με πληροφορίες από Mega

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Άφαντο το «χρυσό» δελτίο Τζόκερ – Σε απόγνωση ο υπερτυχερός

Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Έπεσε στο κενό ενώ επιδιόρθωνε κεραία στην ταράτσα - Νεκρός 65χρονος

Κρούσματα σήμερα: 5.899 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 81 θάνατοι και 709 διασωληνωμένοι