ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ - ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Κραυγή αγωνίας» των γιατρών στα Κέντρα Υγείας - Τι λέει στο Newsbomb.gr ο Π. Παπανικολάου της ΕΙΝΑΠ

«Κραυγή αγωνίας» των γιατρών στα Κέντρα Υγείας - Τι λέει στο Newsbomb.gr ο Π. Παπανικολάου της ΕΙΝΑΠ
Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας
INTIME

Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καταγγέλλουν ότι έξι μήνες δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των εφημεριών τους - Τι αναφέρει στο Newsbomb.gr, για το περιστατικό ο Πάνος Παπανικολάου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ.

Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας διεκδικούν την πληρωμή των τακτικών υπερωριών, καθώς είναι απλήρωτοι από τέσσερις έως έξι μήνες. Ο Πάνος Παπανικολάου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ, σε επικοινωνία που είχε με το Newsbomb.gr, ανέφερε πως οι γιατροί είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν τις τακτικές λειτουργίες των Κέντρων Υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιαστικών ιατρείων για τον κορονοϊό και της διενέργειας προληπτικών τεστ.

Στη συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, συμμετείχαν αντιπρόσωποι από σχεδόν όλα τα Κέντρα Υγείας της 1ης Υ.Πε. και αποφασίστηκε η έναρξη κλιμακούμενων κινητοποιήσεων, από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου με έναρξη επίσχεσης εργασίας και απόσυρση των γιατρών από όλες τις τακτικές λειτουργίες των Κέντρων Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

«Οι γιατροί είναι απλήρωτοι για όλες τις δεδουλευμένες τους υπερωρίες, τακτικές και πρόσθετες από τέσσερις έως έξι μήνες. Έχει απαιτήσει και η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας, τρεις φορές τις δεσμεύσεις τους ότι δήθεν το πρόβλημα έχει λυθεί και την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθείτε. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, έγιναν δύο συνελεύσεις, όπου αποφασίστηκε ότι, ξεκινούν επίσχεσης εργασίας από τη Δευτέρα. Εάν η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί θα επικαιροποιήσουν την απόφαση την ερχόμενη εβδομάδα και θα επεκτείνουν την επίσχεσης εργασίας, σε όλες τις δραστηριότητες των Κέντρων Υγείας. Η κυβέρνηση δυστυχώς όλους αυτούς τους μήνες δεν είχε κάνει τίποτα, μας κορόιδευε», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο Πάνος Παπανικολάου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ

Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, συμμετείχαν αντιπρόσωποι από σχεδόν όλα τα Κέντρα Υγείας της 1ης Υ.Πε., αποφασίστηκε η έναρξη κλιμακούμενων κινητοποιήσεων:

Από Δευτέρα 13/12/21 ξεκινάει επίσχεση εργασίας – απόσυρση των γιατρών από όλες τις τακτικές λειτουργίες των Κέντρων Υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιαστικών ιατρείων και της διενέργειας προληπτικών τεστ.

Σε περίπτωση μη πληρωμής των δεδουλευμένων θα πραγματοποιηθεί κλείσιμο των εφημεριών των Κέντρων υγείας της 1ης Υ.Πε. και θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, το οποίο θα αποφασιστεί σε νέα συνέλευση.

Την Παρασκευή 10/12/21 η ΕΙΝΑΠ με αντιπροσώπους γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας της 1ης Υ.Πε. θα επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας για να κοινοποιήσει και δια ζώσης τα παραπάνω.

Είναι αδιανόητο γιατροί οι οποίοι εργάζονται εδώ και 6 μήνες στην πρώτη γραμμή των Κέντρων Υγείας της Α΄Υγειονομικής Περιφέρειας να είναι απλήρωτοι για όλες τις εφημερίες που πραγματοποιούν και να μη συγκινείται κανείς.

Επίσης, είναι αδιανόητο να αδιαφορούν γι’ αυτή την κατάσταση η πολιτική ηγεσία και οι λοιποί αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, και όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που ως ΕΙΝΑΠ έχουμε καταθέσει αναλυτική έγγραφη αναφορά με τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας και επίσης έχουμε παρέμβει έγκαιρα στη Διοίκηση της 1ης Υ.Πε. για το θέμα των απλήρωτων εφημεριών. Είναι ντροπή οι συνάδελφοί μας να δίνουν μάχες στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των ασθενών με covid και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να παραμένουν απλήρωτοι. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στην πανδημία όσο και ενάντια στη λοιπή νοσηρότητα. Η ΕΙΝΑΠ θα στηρίξει κάθε κινητοποίηση των συναδέλφων για την διεκδίκηση των αυτονόητων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.