ΕΛΛΑΔΑ

Η μετάλλαξη «Όμικρον» δεν πτοεί τους Έλληνες- Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σε δημοφιλείς προορισμούς

Ο μύλος των ξωτικών στα Τρίκαλα
Ο μύλος των ξωτικών στα Τρίκαλα

Παρά την ανησυχία για τη μετάλλαξη «Όμικρον», χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να ταξιδέψουν στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς για τα Χριστούγεννα. Πάντως, προλαβαίνετε ακόμη να κλείσετε, για τις εορταστικές διακοπές των ονείρων σας. 

Κι όμως δωμάτια υπάρχουν… στους χειμερινούς προορισμούς που είναι must για την εποχή. Τα Χριστούγεννα είναι κοντά και Αράχοβα, Τρίκαλα και Πήλιο αναμένεται να υποδεχθούν χιλιάδες επισκεπτών. Παρά την ανησυχία που προκαλεί η μετάλλαξη «Όμικρον», αυτή τη στιγμή, οι πληρότητες στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας για την εορταστική περίοδο του Δεκεμβρίου υπερβαίνουν το 75%-80%, ενώ φθάνουν έως και το 100% στα διαμερίσματα και τις κατοικίες που είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb).

Τα συγκλονιστικά μέρη της Ελλάδας σε συνδυασμό με τις ομορφιές του Χειμώνα δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους εκδρομείς.

Ωστόσο μέρος -διόλου αμελητέο μάλιστα- στις αυξητικές τάσεις που παρουσιάζει ο χειμερινός προορισμός είναι και ότι η Αυστρία, λόγω των αυστηρών μέτρων δεν θα λειτουργήσει τα χιονοδρομικά της κέντρα.

Στα Τρίκαλα ο μύλος των ξωτικών και οι ιππότες προκαλούν άνθηση τουριστική

Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτής την Ελλάδα επιστρέφει! Ο 10ος Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα περιμένει για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους έως στις 6 Ιανουαρίου 2022. Ο Μύλος των Ξωτικών είναι απολύτως προσαρμοσμένος στα υγειονομικά πρωτόκολλα της περιόδου και εντελώς ευθυγραμμισμένος με την κλιματική αλλαγή.

Το θέμα του είναι «Ο Θρύλος του Ιππότη των Χριστουγέννων» και συνίσταται σε 4 ιππότες στοιχείων της φύσης: ανακύκλωσης, νερού, δάσους και ενέργειας. Οι ιππότες θα στέκονται στην κυκλική κατασκευή της φετινής διοργάνωσης, παραπέμποντας στην κυκλική οικονομία, στα οργανικά απορρίμματα και στην ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος.

kouroupas.jpg
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Τρικάλων, Γιάννης Κουρούπας

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Τρικάλων, Γιάννης Κουρούπας, μιλώντας στο Newsbomb.gr υπογραμμίζει πως ο Μύλος των Ξωτικών αποτελεί πόλο έλξης τουριστών αυτή την περίοδο. Επίσης τονίζει πως ακόμη και αυτή την στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στον Νομό αν θέλει κάποιος να ζήσει την εμπειρία στον Μύλο, στα Μετέωρα, στην Ελάτη, στο Περτούλι. «Από την ημέρα που ανακοινώθηκε πως ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει τις πύλες τους είδαμε αύξηση στις κρατήσεις. Αυτή την στιγμή για τα Χριστούγεννα έχουμε πληρότητα 70%. Για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς υπάρχουν ακόμη περισσότερες κενές κλίνες. Τα Τρίκαλα έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από την Αθήνα και από τη Θεσσαλονίκη. Πλέον έχει δοθεί μεγάλο μέρος του νέου δρόμου και από την Αθήνα μας χωρίζουν περίπου 3,5 ώρες. Επίσης μπορεί να έρθει κανείς ξεκούραστα με το τρένο που τον αφήνει στην Καλαμπάκα. Είναι εμπειρία ζωής να έρθει κανείς στα μέρη μας ιδίως αυτή την περίοδο. Έχει πολλές επιλογές και σίγουρα οι γιορτινές εικόνες θα του μείνουν ανεξίτηλες», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Κουρούπας στο Newsbomb.gr ο οποίος συμβουλεύει τους εκδρομείς να προτιμούν να κλείνουν τα ξενοδοχεία οι ίδιοι από το τηλέφωνο για να διεκδικούν καλύτερες τιμές.

Αράχωβα: Ο απόλυτος χειμερινός προορισμός

Σκαρφαλωμένη στη ράχη του Παρνασσού, στα 950 μέτρα υψόμετρο, μια ανάσα από το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, η Αράχοβα ακτινοβολεί με χιόνι ή χωρίς. Κοσμικοί, λάτρεις των χειμερινών σπορ και της φύσης, ζευγάρια, νεανικές παρέες και όλοι όσοι θέλουν να ζήσουν το «μύθο» της, δίνουν κάθε χρόνο το ραντεβού τους στην αρχοντική κωμόπολη της Βοιωτίας. Αναμφισβήτητα η Αράχωβα αποτελεί τον απόλυτο χειμερινό προορισμό και σίγουρα για τον επισκέπτη αποτελεί εμπειρία ζωής.

Χιονοδρομικό Παρνασσού και Δελφοί… μια ανάσα

Το μεγαλύτερο και αρτιότερο από άποψη οργάνωσης και υποδομών χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας λειτουργεί από Δεκέμβριο έως αρχές Μαίου, σε υψόμετρο 1.640-2.260 μέτρων, στις τοποθεσίες Κελλάρια και Φτερόλακα. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού έχει συνολικά 23 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές και 7 συνδετικά μονοπάτια, συνολικού μήκους 34 χλμ. Οι καταβάσεις αρχίζουν από υψόμετρο 2.260 μ. και φτάνουν έως τα 1.640 μ. με το επιμέρους μήκος τους να κυμαίνεται από 300 μ. έως 4 χλμ.

Οι Δελφοί ανάμεσα στις βουνοκορφές του Παρνασσού, της Γκιώνας, των Βαρδουσίων και της Οίτης αλλά και στη δαντελωτή ακτογραμμή του Κορινθιακού Κόλπου, αποτελούν ένα από τα επιβλητικότερα μέρη στον κόσμο. Εκεί, στους πρόποδες του Παρνασσού, στο υποβλητικό φυσικό τοπίο βρίσκεται το Ιερό των Δελφών και το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας.

Και όλα τα παραπάνω απέχουν μια ανάσα από την κοσμοπολίτικη Αράχωβα η οποία ακόμη και αυτή την στιγμή είναι σε θέση φιλοξενήσει πολλούς επισκέπτες ακόμη.

Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Αράχωβας, Γιάννης Γεωργάκος

Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Αράχωβας Γιάννης Γεωργάκος μιλώντας στο Newsbomb.gr τονίζει ότι έχουν γίνει πολλές κρατήσεις αλλά υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες κλίνες. «Είναι εμπειρία ζωής για να έρθει κάποιος στην Αράχωβα όλες τις εποχές μα ιδίως τον Χειμώνα. Το χιονοδρομικό κέντρο είναι πολύ κοντά όπως επίσης και οι Δελφοί. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για τους επισκέπτες. Φέτος που η Αυστρία λόγω του covid-19 έχει αυστηρά πρωτόκολλα και απαγορεύει την λειτουργία του χιονοδρομικού πολλοί Έλληνες σκιέρ και λάτρεις των χειμερινών σπορ πρόκειται να επισκεφτούν την περιοχή μας, αφού ήδη έχει χιονίσει. Αυτή την στιγμή οι κρατήσεις ανέρχονται στο 85% της πληρότητας για την περίοδο των Χριστουγέννων και στο 75% για την Πρωτοχρονιά. Ο κόσμος να επικοινωνεί με τα ξενοδοχεία και να αποζητά τις καλύτερες τιμές».

Πήλιο για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Σε έναν από τους τρεις πρώτους σε προτίμηση χειμερινούς προορισμούς -τόσο κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων όσο και κατά τη διάρκεια του έτους- έχει αναδειχθεί το Πήλιο. Πορταριά, Μακρινίτσα, Τσαγκαράδα, Ζαγορά, Αγ. Δημήτριος, Αγ. Γεώργιος Νηλείας, Πινακάτες και Μηλιές, που είναι γνωστοί και αγαπημένοι προορισμοί περιμένουν να υποδεχθούν εκατοντάδες επισκέπτες αυτές τις εορταστικές ημέρες. Το υπέροχο κλίμα του, η φύση του και η γραφικότητα του Πηλίου παίρνουν έμφαση τους χειμερινούς μήνες και αποτελούν πόλο έλξης γι’ αυτούς που αποζητούν το απόλυτο ησυχαστήριο για τις γιορτές.

Ο Κώστας Λεβέντης Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων αναφέρει στο Newsbomb.gr πως το Πήλιο αποτελεί και την εορταστική περίοδο έναν δημοφιλή προορισμό που έχει να αποφέρει πολλές συγκινήσεις στους επισκέπτες του.

«Η παράδοση, η φιλοξενία, η γαστρονομία και ο Πολιτισμός που αντανακλά το Πήλιο το καθιστούν και στις γιορτές από τους δημοφιλείς προορισμούς. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα δωμάτια αυτή την στιγμή και για τα Χριστούγεννα αλλά και για την Πρωτοχρονιά. Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία και θεωρώ πως τις επόμενες ημέρες ο κόσμος θα γεμίσει τα ξενοδοχεία για να απολαύσει στην γη των Κενταύρων τις εορταστικές του διακοπές. Οι τιμές είναι προσιτές και ελκυστικές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.