ΕΛΛΑΔΑ

50.000 πολίτες κάθε μέρα στα συσσίτια της εκκλησίας

50.000 πολίτες κάθε μέρα στα συσσίτια της εκκλησίας

Περί τα 96 εκατ. ευρώ δαπάνησε η Συνοδική Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας της εκκλησίας πέρυσι για τη συντήρηση ιδρυμάτων και για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στο «κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο προς ανακούφιση των πασχόντων και αναξιοπαθούντων» αναφέρεται ανακοίνωση από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σε 700 ιδρύματα της εκκλησίας προσφέρονται καθημερινά περισσότερες από 50.000 μερίδες φαγητού σε πολίτες που καταφεύγουν στα συσσίτια της Εκκλησίας. Εξάλλου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε σήμερα και δέχθηκε τον μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο, Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και ενημερώθηκε για τις προοπτικές ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού.

Ορίστηκε ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος για να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός κατά το Μεγάλο Σάββατο στα Ιεροσόλυμα. Η Ιερά Σύνοδος αναφέρθηκε, επίσης, στην αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου.

«Τα διογκούμενα προβλήματα και η επιδείνωση της κρίσεως, καλλιεργούν την απόγνωση και οδηγούν τους ανθρώπους σε απονενοημένες καταστάσεις, τους στερούν δε την αξιοπρέπειά τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Η Εκκλησία ουδέποτε επικροτεί τέτοιες επιλογές ως απάντηση στα προβλήματα των ανθρώπων. Αντίθετα καλλιεργεί την υπομονή, την ελπίδα και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Χριστού. Φιλανθρώπως συμπαραστεκόμεθα στους οικείους του εκλιπόντος και ευχόμεθα ο Θεός να τους χαρίζει ειρήνη και την εξ ύψους παρηγορία».