ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιάστηκε ο 5,5 ετών γιος της Νίκης Κεραμέως - Το μήνυμα της υπουργού Παιδείας

Κεραμέως γιος εμβόλιο
Η κυρία Κεραμέως με τον γιο της στο εμβολιαστικό κέντρο.
Facebook

Τι αναφέρει στο μήνυμα της η Νίκη Κεραμέως για τους εμβολιασμούς των παιδιών.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημέρωσε το κοινό πως σήμερα εμβολιάστηκε ο 5,5 ετών γιος της, στέλνοντας το δικό της μήνυμα τους εμβολιασμούς των παιδιών.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως

«Σήμερα ο Λουκάς μας, 5,5 ετών, εμβολιάστηκε.

Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για αυτό το μοναδικό δώρο της επιστήμης, το οποίο πλέον είναι διαθέσιμο και στα μικρά μας παιδιά, τα θωρακίζει και τους επιτρέπει να ζουν την αγαπημένη τους καθημερινότητα με μεγαλύτερη ασφάλεια.»

Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς 5-11 ετών

Περίπου 30.000 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών από σήμερα και για τις επόμενες 15 ημέρες θα πηγαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν οριστεί – αρχικά 75 κέντρα στην επικράτεια, κυρίως σε νοσοκομεία και Δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και από το νέο έτος σε περισσότερα σημεία και σε ιδιώτες παιδιάτρους.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η ζήτηση από τους γονείς παιδιών αυτής της ηλικίας ήταν μεγάλη και τα ραντεβού της πρώτης παραλαβής των 60.000 παιδικών εμβολίων έχουν εξαντληθεί. Η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί και πάλι τον Ιανουάριο.

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων που ήρθε τη Δευτέρα (13/12) περιλάμβανε 60.000 εμβόλια και η επόμενη αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Το εμβόλιο που γίνεται στα παιδιά, περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων και το σχήμα που εφαρμόζεται είναι δύο δόσεων με μεσοδιάστημα 21 ημέρες. Στην την περίπτωση, δε, που ένα παιδί έχει νοσήσει, το εμβόλιο χορηγείται μετά από τρεις μήνες.
Για τον εμβολιασμό, οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει εγκρίνει το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech για τον εμβολιασμό των ανηλίκων, της ηλικιακής ομάδας 15-17 αρχικά, 12-14 στη συνέχεια και πλέον για την ομάδα παιδιών ηλικίας 5-11 χρόνων.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση στα νοσοκομεία όπου πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών.

Στο Παίδων Πεντέλης είναι προγραμματισμένα 70 ραντεβού για σήμερα και όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του νοσοκομείου Ευσταθία Κατοίκου οι γονείς είχαν πάει από τις 7:45 το πρωί και περίμεναν να ανοίξει το εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Είναι συγκινητικό ότι οι μικροί συμπολίτες μας και οι γονείς κατάλαβαν ότι το βαρύ πυροβολικό είναι τα εμβόλια για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, τόνισε ο υπεύθυνος του Εμβολιαστικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης Κωνσταντίνος Τσιλίκας.

Τα παιδιά μπορεί να μην αρρωσταίνουν, αλλα υπάρχουν περιπτώσεις που καταλήγουν σε βαριές λοιμώξεις, επεσήμανε η κα Σταυρούλα Κωσταρίδου-Νικολοπούλου, Παιδίατρος και Συντονίστρια Διεύθυνσης Παιδιατ. Παίδων Πεντέλης.

Εμβολιαστικά κέντρα σε 75 περιοχές

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία:

  • στο Παίδων Αγία Σοφία
  • στο Παίδων Πεντέλης
  • στο Ασκληπιείο Βούλας
  • στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά
  • στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου

Στη Θεσσαλονίκη τα παιδιά εμβολιάζονται στο ΑΧΕΠΑ, όπου έχουν κλειστεί 40 ραντεβού και στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου σήμερα θα εμβολιαστούν 50 παιδιά. Μέχρι στιγμής, έχουν κλειστεί 31.000 ραντεβού.

Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστούν «καταδρομικοί εμβολιασμοί», όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η μετάλλαξη Όμικρον πολιορκεί την Ελλάδα - Φόβοι για πολλά περισσότερα κρούσματα και επικράτησή της

«Βαριά» πρόστιμα σε οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Κακοκαιρία: «Κλείδωσαν» οι χιονοπτώσεις στην Αττική τα επόμενα 24ωρα – Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι

Δολοφονία στα Γλυκα Νερά: Σε δίκη παραπέμπεται ο Μπαμπης Αναγνωστοπουλος - Βαρύ το κατηγορητήριο