ΕΛΛΑΔΑ

freedompass.gov.gr: Εξάμηνη παράταση στο Freedom Pass για τους νέους 18-25 ετών

Κινητό τηλέφωνο
AP Photo

Παρατείνεται για έξι ακόμα μήνες η ισχύς της ψηφιακής προπληρωμένης κάρτας αξίας 150 ευρώ.

Έτσι, οι νέοι ηλικίας 18-25 (όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1996 έως 31/12/2003) ετών έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν το Freedom Pass μέχρι και την 30η Ιουνίου 2022 και αφορά τους νέους που έχουν ολοκληρώσει την πρώτη (ή μοναδική) δόση του εμβολιασμού τους κατά της Covid-19 έως και τις 31/12/2021.

H παράταση αποφασίστηκε σύμφωνα με την υπ' αρ. 5703/2021 Κοινή Απόφαση των υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Υγείας Θάνου Πλεύρη, καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο νέοι έχουν ήδη κάνει χρήση του Freedom Pass. Συγκεκριμένα, στο πρώτο πεντάμηνο ισχύος του (από 20/07/2021), έχουν υλοποιηθεί 506.520 αιτήσεις για την απόκτησή του. Διευκρινίζεται ότι η παράταση αφορά τη δυνατότητα αξιοποίησης των Freedom Pass που θα έχουν εκδοθεί μέχρι το τέλος του 2021 για ένα επιπλέον εξάμηνο και όχι στη δυνατότητα έκδοσης νέου μετά την 01/01/2022.

Υπενθυμίζεται ότι το Freedom Pass αποτελεί μία ψηφιακή προπληρωμένη χρεωστική κάρτα αξίας 150 ευρώ που προορίζεται για αγορές σε ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου. Η δράση υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ).

Κάθε δικαιούχος θα μπορεί να πληρώνει με αυτήν:

  • είτε για αγορές με φυσική παρουσία, «σκανάροντας» στο ταμείο το κινητό του τηλέφωνο,
  • είτε για ηλεκτρονικές αγορές, εισάγοντας τα στοιχεία της κάρτας.

Η διαδικασία υποβολής

Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στο freedompass.gov.gr χρησιμοποιώντας μόνο τους κωδικούς τους στο Taxisnet. Στη συνέχεια, καταχωρούν και επιβεβαιώνουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail τους. Όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet, μπορούν να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία στα ΚΕΠ. Τέλος, την επόμενη ημέρα θα λάβουν SMS και e-mail για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, το Freedom Pass μπορεί να αξιοποιηθεί μέχρι την 30/06/2022 για αγορές εντός Ελλάδας, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών. Η χρήση της μπορεί να αφορά σε μία ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού που απαιτείται για το προϊόν ή την υπηρεσία. Σημειώνεται ότι δεν παρέχεται δυνατότητα ανάληψης του ποσού ή συναλλαγών με εμπόρους του εξωτερικού.

Συχνές ερωτήσεις καθώς και όλες οι δραστηριότητες για τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Freedom Pass βρίσκονται αναλυτικά στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Μεγάλη προσοχή! Έρχεται πολύ χιόνι - Πού θα χρειαστούν αλυσίδες

Κορονοϊός: Αύξηση στα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών

Ράδιο Αρβύλα: Αυτή είναι η απόφαση του ANT1 για το μέλλον της εκπομπής

Κορονοϊός: Θρίλερ με τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα - Δέκα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα