ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Μόνο με μέτρα οι σχολικές εκδρομές – Τι λέει για κλείσιμο των σχολείων

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Μόνο με μέτρα οι σχολικές εκδρομές – Τι λέει για κλείσιμο των σχολείων
Τι λέει ο κ. Βατόπουλος για το κλείσιμο ή όχι των σχολείων νωρίτερα πριν τις γιορτές.
INTIME

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι πριν τις σχολικές εκδρομές θα πρέπει να γίνονται απαραίτητα κάποια rapid ή self τεστ στους μαθητές -  Τι λέει για το ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων

Την προσοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας σε σχέση με της σχολικές εκδρομές, τις γνωστές σε όλους μας 5ήμερες, συνέστησε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Θα ήταν σωστό πριν τις εκδρομές αυτές να γίνονται rapid test ή self test στους μαθητές για να υπάρχει ασφάλεια διότι αν υπάρχει έστω και ένα κρούσμα τότε λογικό είναι να κολλήσουν όλοι. Άρα θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος.

Όσον αφορά το κλείσιμο ή όχι των σχολείων νωρίτερα πριν τις γιορτές για να περιοριστεί η διασπορά, ο καθηγητής μικροβιολογίας ανέφερε ότι δεν έχει στοιχεία για την μετάδοση στα σχολεία και δεν επιθυμεί να εκφράσει κάποια άποψη για το θέμα.

Πήγαν 5ήμερη και γύρισαν με κορονοϊό

Εδώ και καιρό επισημαίνουμε μέσα από το Newsbomb.gr τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τεράστια διασπορά του κορονοϊού στις σχολικές εκδρομές, εκτός φυσικά από τις σχολικές μονάδες, που παρά τα δεκάδες κρούσματα, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Από την αρχή κιόλας της σχολικής χρονιάς κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου, μιας και τα παιδιά δεν είναι δυνατόν να λάβουν πλήρως όλα τα μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να κολλάνε μεταξύ τους και να μεταφέρουν φυσικά τον ιό στα σπίτια, όπου υπάρχουν γονείς και ηλικιωμένοι. Δυστυχώς, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τους φόβους μας.

«Εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν είμαστε αναλώσιμοι» επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Όπως αναφέρει, σχολείο της Γλυφάδας επέστρεψε με 40 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ σχολείο του Βύρωνα αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως, μόλις τη δεύτερη ημέρα της εκδρομής, αφού νόσησαν 30 από τους 75 συμμετέχοντες μαθητές.

Την ίδια ώρα ανησυχία επικρατεί και στη Σπάρτη, όπου έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό περισσότεροι από 20 μαθητές σε Λύκειο της περιοχής.

Για το θέμα το Newsbomb.gr μίλησε με τον δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη ο οποίος μας επιβεβαίωσε το περιστατικό. «Από όσο γνωρίζω όλα τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά μετά την 5ήμερη του 1ου Λυκείου Βύρωνα είναι καλά στην υγείας τους με ήπια συμπτώματα σε καραντίνα. Δεν έχω περισσότερες πληροφορίες αλλά θεωρώ ότι πριν τις σχολικές εκδρομές λογικά γίνονται τα απαραίτητα rapid test για την προστασία τους αλλά και των εκπαιδευτικών που τα συνοδεύουν», συμπληρώνει ο κ. Κατωπόδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

«Το ΥΠΑΙΘ συνεχίζοντας την αδιάφορη στάση του για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών, δεν πήρε κανένα μέτρο για να προφυλάξει την εκπαιδευτική κοινότητα από την πανδημία κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών.

Οι σχολικές εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν, όπως προβλέπεται, την περίοδο αυτή, έφεραν νέα έκρηξη των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα. Ενδεικτικά, σχολείο της Γλυφάδας επέστρεψε με 40 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ σχολείο του Βύρωνα αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως την δεύτερη μόλις ημέρα της εκδρομής, αφού νόσησαν 30 από τους/τις 75 συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες.

Οι ευθύνες του ΥΠΑΙΘ είναι για μία ακόμα φορά τεράστιες. Καμία οδηγία δεν εξέδωσε για την ασφαλή πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών, κανένα μέτρο δεν έλαβε για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκειά τους.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του ιού σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες δεν είμαστε αναλώσιμοι/ες!».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γρεβενά: Απίστευτη εξέλιξη - Ο 59χρονος βίασε την μητέρα του πριν την δολοφονήσει

Τούρκος καθηγητής: Ο Ερντογάν είναι πια νεκρός - Κρατιέται όρθιος με μορφίνη

Συντάξεις: Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για 3 εκατ. ασφαλισμένους - Ποιους αφορά

Ποιος είναι επιτέλους αυτός ο Στάθης Παναγιωτόπουλος; Η σχέση του με τους Deep Purple