ΕΛΛΑΔΑ

Μ. Τρίτη απολογείται ο «εγκέφαλος» του οπλοστασίου στη Λούτσα

Μ. Τρίτη απολογείται ο «εγκέφαλος» του οπλοστασίου στη Λούτσα

Φορτωμένος με κακουργήματα οδηγήθηκε το πρωί στην Τρίτη ειδική Ανακρίτρια ο 50χρονος δικηγόρος και πρώην δημοτικός σύμβουλος Σπάτων, που συνελήφθη χθες ως «εγκέφαλος» στην υπόθεση του μεγάλου οπλοστασίου που εντοπίστηκε στη Λούτσα.

Ο 50χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Μεγάλη Τρίτη, ενώ προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, η 49χρονη σύζυγός του αλλά και ο 56χρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όπου βρέθηκε το οπλοστάσιο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι, αφορούν στα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής, εμπορίας και λήψης όπλων, για διάπραξη κακουργημάτων κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, μεγάλο μέρος του οπλισμού φέρεται να μεταφέρθηκε ταχυδρομικώς από τη Γερμανία με παραλήπτη το δικηγόρο από τα Σπάτα. Η δράση των εμπλεκομένων φέρεται να ξεκίνησε πριν από περίπου 8 χρόνια, με την εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή πυροβόλων και πολεμικών όπλων από τη Γερμανία και τις Η.Π.Α. με σκοπό τη διακίνησή τους στη χώρα μας.