ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης: «Κρας τεστ» τα Χριστούγεννα - Ποιοι δείκτες θα πρέπει να προκαλέσουν ανησυχία

Τζανάκης Χριστούγεννα
Ανησυχία για τα Χριστούγεννα
ΙΝΤΙΜΕ/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Νίκος Τζανάκης προχώρησε στην εκτίμηση πως τα Χριστούγεννα θα αποτελέσουν έαν «κρας τεστ» για την πανδημία. 

O καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εκτίμησε ότι τα Χριστούγεννα θα αποτελέσουν ένα «κρας τεστ» για την Πρωτοχρονιά και για το εάν θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.

Ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι θα πρέπει να σημάνει «καμπανάκι» πως κάτι πρέπει να γίνει, εάν οι νοσηλευόμενοι υπερβούν τις 6.000 και οι διασωληνωμένοι αρχίσουν να ανεβαίνουν προς τους 800. Ο αριθμός των κρουσμάτων σύμφωνα με τον ίδιο, δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ειδικά τώρα που οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι και δεν καταλήγουν σε νοσηλεία πιέζοντας το υγειονομικό σύστημα.

Ερωτηθείς για εάν θα ήταν σκόπιμο να αποφασιστούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα για ένα διάστημα 10-15 ημερών, ο κ. Τζανάκης απάντησε ότι προληπτικά είναι ένα μέτρο που σίγουρα θα βοηθούσε αλλά η εξίσωση είναι δύσκολη. Όπως είπε «δεν είναι σίγουρο ότι θα τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα από όλους, ενώ μπορεί να είναι τελικά σε βάρος όλων η κοινωνική και η οικονομική διαταραχή που θα προκληθεί».

Ακόμη, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη λάβει πιο προωθημένα μέτρα για την πανδημία σε σχέση με άλλες χώρες.

Τι δείχνουν τα μοντέλα για το επόμενο διάστημα

Αναφερόμενος στα μοντέλα που «τρέχει» η ομάδα του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε ότι δείχνουν ξεκάθαρα μια συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση της πανδημίας και δεν εμφανίζεται κάποια αστάθεια.

Καθώς αρχίζει να μειώνεται πλέον και ο αριθμός των διασωληνωμένων τώρα περιμένουν πτώση θανάτων που σύμφωνα με τον καθηγητή θα ξεκινήσει από αυτή την εβδομάδα με μείωση των νεκρών ημερησίως σε 50-60 «και όχι τα 90ρια και 100ρια που βλέπαμε τις προηγούμενες ημέρες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τεστ σε όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας «έδειξε» ο Πλεύρης στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον

The Voice Τελικός: Νικήτρια η Άννα Αργυρού – Γνωρίστε το 16χρονο «διαμάντι» με τη μαγική φωνή

The Voice: Αυτή είναι η μεγάλη νικήτρια του τελικού (video)

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα θα πληρωθεί η 6η δόση - Πότε θα δουν λεφτά οι δικαιούχοι