ΕΛΛΑΔΑ

Rapid test σε εμβολιασμένους στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς; Ποιοι επιστήμονες εξέφρασαν ενστάσεις

Rapid Test
Rapid Test
Intimenews

Rapid Test: Τι δήλωσαν οι ειδικοί λίγο πριν τις τελικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Λίγο πριν τις τελικές ανακοινώσεις των μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση ενόψει των γιορτών, το ζήτημα του υποχρεωτικού rapid test σε εμβολιασμένους έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στους πολίτες όσο και στους ειδικούς.

Όλα ξεκίνησαν μετά τη χθεσινή τοποθετηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος έκανε γνωστό ότι αν παρθεί το συγκεκριμένο μέτρο, το κόστος του rapid test θα επιβαρύνει τους ίδιους τους πολίτες.

Το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε στην τηλεόραση του ΑNT1 και εξέφρασε τις ενστάσεις του για το υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους

Όπως είπε, έχει συζητηθεί το μέτρο για δωρεάν self test, καταχωρημένο, που θα κάνουν και οι εμβολιασμένοι για την είσοδο σε χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης. Ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Μάλιστα υπογράμμισε ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα και ως εκ τούτου δεν έχει προηγηθεί κάποια εισήγηση.

Ενστάσεις για το υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους, εξέφρασε και ο Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως μία ισχυρή σύσταση για self test είναι αρκετή ενόψει ρεβεγιόν. «Δεν χρειάζεται να βάλουμε τους εμβολιασμένους σε μία διαδικασία rapid testing», είπε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Η Φάρμα»: Η μεγάλη επιστροφή που προκάλεσε έκπληξη στου παίχτες

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Γιατί κινδυνεύει με σύλληψη – Η αντίδραση της πρώην του για τη νέα έρευνα

Ντόρα Μπακογιάννη: Είμαι καλά με τον καρκίνο – Τι είπε για την πώληση του σπιτιού στη Γλυφάδα